Det går godt på Vestegnen.

Så godt, at man to år før tid skruer op for ambitionerne, og nu vil ende i top tre i Superligaen hvert år.

Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Brøndbys kamp mod FC Midtjylland.

Brøndby præsenterede ellers i 2016 deres otteårige strategi med navnet 6.4, hvor et af de altoverskyggende nøgleord var tålmodighed. Men nu har piben altså fået en anden lyd i den københavnske klub, og de fremadrettede budgetter vil gå ud fra en top 3-placering i Superligaen hvert år.

»Vores budget er med udgangspunkt i, at vi kommer i top tre. Nogle år vil man komme over det - som for eksempel i år og sidste år - og andre år vil man ramme lidt under. Og i så fald skal man kompensere med nogle andre indtægter eller få et underskud,« siger Troels Bech, der er sportsdirektør i Brøndby IF.

Læs også: Nyt million-underskud i Brøndby: Har tabt over halv milliard på 10 år

Den oprindelige målsætning i Brøndbys 6.4-strategi var at ende i mesterskabsslutspillet hvert år, men det har man altså nu revurderet på grund af investeringer i blandt andet en fanzone og bedre træningsfaciliteter for spillerne samt større investeringer i sponsorers faciliteter.

»På grund af de her investeringer, så er kernen i vores virksomhed blevet større og stærkere, og den kan derfor også bære mere. Derfor mener vi, at det nu er realistisk med en top tre-placering som mål,« siger Troels Bech.

Kan man ikke frygte, at I er blevet revet lidt med af, at det går rigtig godt på banen lige nu, og at I kigger lidt for meget på et øjebliksbillede?

»Som udenforstående kan jeg godt forstå, at man kan tænke sådan. Men vi ser jo hverdagen, og det er ikke en vurdering af, hvordan det går lige nu. Det er en vurdering af, om der er de ingredienser, der skal til, for at vi kan melde sådan noget her ud. Og de er til stede.«

Læs også: Mr. Brøndby jubler over optur: ‘Der er startet en ny æra’

»Vi kan se, at vi har muligheder for ny vækst med de investeringer, vi har foretaget. Og dermed mener vi, at det er en mulighed for vores forretning - og dermed også for vores fodboldhold - om at tage endnu et skridt fremad.«

Brøndby nyder i øjeblikket da også stor sportslig succes, hvor klubben er i hård kamp med FC Midtjylland om det danske mesterskab. Klubben fra Vestegnen tørster efter at blive mestre, og det er hele 13 år siden, at de sidst stod med guldet om halsen.

Med den tyske træner Alexander Zorniger i spidsen har holdet formået at løfte sit niveau, og har med deres aggressive spillestil og høje presspil imponeret mange. I sidste uge slog de også deres direkte konkurrenter fra Herning, da de på udebane vandt 1-0 på mål af Kasper Fisker.

Næste opgave for Brøndby er på søndag, når formstærke Hany Mukhtar og co. gæster Horsens.

Se også