Svenske Jens Andersson fratræder stillingen som sportschef i AGF. Han har ikke ikke ønsket at forlænge sin aftale, der udløber til november 2017, og derfor har parterne besluttet at stoppe samarbejdet nu. Peter ’PC’ Christiansen bliver ny sportschef i AGF.

Det oplyser AGF på klubbens officielle hjemmeside.

Der har i de seneste uger været dialog mellem Andersson og klubben om en forlængelse af aftalen, der skulle udløbe næste år, men svenskeren endte i følge AGF med at takke nej. Og på den baggrund blev parterne enige om at stoppe samarebdjet med øjeblikkelig virkning. I stedet bliver chefscout Peter 'PC' Christiansen forfremmet til posten som sportschef, men Andersson vil dog stadig stå til rådighed og være behjælpelig i vinterens transfervindue.

»Det har været en svær, men også helt udramatisk beslutning. Jeg har nydt min tid i AGF og ikke mindst samarbejdet med alle i og omkring klubben. Vi har hver sæson nået vores målsætninger indenfor de økonomiske rammer, og hele organisationen arbejder hårdt for at indfri de mål, vi har sat for denne sæson,« siger Jens Andersson og forklarer:

»Efter at have gjort det hele op, er jeg dog kommet frem til, at jeg ikke ønsker at forlænge min aftale. Derfor er det også den bedste løsning for alle parter, at jeg allerede nu overlader roret til PC, som jeg har haft et fremragende samarbejde med, og som ved, hvad det kræver for at videreføre klubbens sportslige strategi.«

AGFs bestyrelsesformand Lars Fournais ærgrer sig over Anderssons beslutning:

»Vi havde gerne set, at samarbejdet med Jens var fortsat, men vi har også respekt for den velovervejede beslutning, han har truffet. På klubbens vegne vil jeg gerne takke Jens for det arbejde, han har udført. Han har en stor andel i, at hele vores sportslige setup har fået et betydeligt løft, og at den sportslige sektor i dag fremstår væsentligt mere professionelt drevet, end da han kom til AGF. Det seneste år har han kørt et tæt parløb med PC, og derfor glæder det mig også, at PC har sagt ja til at overtage ansvaret og føre den kurs videre, som vi sammen med Jens har udstukket, siger Lars Fournais.«

Klubbens administrerende direktør Jacob Nielsen har været glad for Andersson, men han er tilfreds med, at man har fundet hans afløser internt:

»Jens har tilført klubben den professionalisme og struktur, vi gik efter, da vi ansatte ham. Derfor ærgrer det mig også, at samarbejdet nu stopper. At vi i den givne situation så har mulighed for at rekruttere en kompetent afløser internt, ser jeg kun som et plus og et udtryk for rettidig omhu. Jens og PC har arbejdet tæt sammen i forhold til den sportslige strategi, vi har lagt, så der bliver tale om en glidende overgang, hvor Jens også har indvilliget i at være behjælpelig i det transfervindue, vi snart går ind i.«

Peter 'PC' Christiansen har en fortid som spiller i FCK og Randers. Efter sin aktive karriere har han arbejdet som sportsdirektør i Randers og senest chefscout i AGF.

»Jeg har haft et strålende samarbejde med Jens, og ideelt set havde vi fortsat det tætte parløb, vi har kørt det seneste år. Men når situationen nu er, som den er, er jeg naturligvis parat til at løfte opgaven som sportschef. Jeg kender strategien, som Jens og jeg har fulgt, og jeg har også erfaringen fra min tid som sportsdirektør i Randers, jeg kan trække på. Det er en spændende udfordring, og jeg ser frem til at bygge videre på det fundament, der er skabt de seneste par år, og bidrage til, at vi vinder endnu flere fodboldkampe,« siger PC til agf.dk.

Andre læser også