Den tidligere AGF-angriber Tómas Ingi Tómasson er havnet i livstruende situation efter en hofteoperation er gået galt. Nu samles der ind i hjemlandet Island.

»Ingi Tómasson har levet i et smertehelvede de senere år og været indlagt på hospitalet mange gange. En stor del af 2018 har han levet uden den ene hofte, og han har flere gange været så syg, at han har været døden nær,« skriver AGF.

Klubben opfordrer AGF-fansene til at støtte indsamlingen til 49-årige Tómas Ingi Tómasson, som spillede i to sæsoner i Superligaen fra 1998 til 2000, hvor han opnåede at spille 37 kampe og score fire mål for Aarhus-klubben.

Det er fodboldmiljøet i Island, som er gået sammen for at hjælpe Tómas Ingi Tómasson på søndag med et stort indsamlings-arrangement.

Tomas Ingi Tomasson efter sit mål til 3-2 i en kamp mod OB. Erik Jepsen/NORDFOTO
Tomas Ingi Tomasson efter sit mål til 3-2 i en kamp mod OB. Erik Jepsen/NORDFOTO Foto: ERIK JEPSEN
Vis mere

Nuværende landsholdsspillere laver blandt andet en trænings-camp for børn, og tidligere med- og modspillere spiller en ‘fortidslandskamp’, der transmitteres på islandsk tv til fordel for den tidligere AGF’er.

AGF skriver, at nogle af angriberens tidligere holdkammerater og AGF Old Boys, hvor Tómasson slog sine folder, inden han vendte hjem til Island, i den forbindelse er gået sammen ‘for at hjælpe en gammel ven i nød’.

Indsamlingen løber i frem til søndag, hvor arrangementet i Island finder sted. Alle indsamlede donationer går ubeskåret til Tomas Ingi Tómasson, oplyser klubben.

Læs mere om, hvordan indsamlingen foregår, og hvordan du kan donere penge på AGF’s hjemmeside.

 Tomas Ingi Tomasson (th.) sammen med Bo Nielsen efter en AGF-sejr.
Tomas Ingi Tomasson (th.) sammen med Bo Nielsen efter en AGF-sejr. Foto: ERIK JEPSEN
Vis mere

Tomas Ingi Tomasson i aktion mod FC København.
Tomas Ingi Tomasson i aktion mod FC København. Foto: ERIK JEPSEN
Vis mere