Lyt til artiklen

Først skulle det være slut med fanzone ved Parken for FC København-fansene.

Så gik FC København i dialog med Københavns Kommune om, hvordan man så kunne afholde en fanzone, som ikke lå ved beboelsesområdet Brumleby, som ligger lige ved siden af Parken.

Men nu får FCK altså lov til at afholde fanarrangementer op til de kommende fem kampe. Det skriver Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

»Vi har været i dialog med Parken, og Teknik- og Miljøforvaltningen har i dag udstedt arrangementstilladelse til årets fem sidste kampe i Parken, så Parken kan have fanaktiviteter på et offentligt areal ved Parken på Øster Allé i stedet for på arealet ved Brumleby,« siger Lena Kongsbach, som er vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Men FCK skal leve op til en række kriterier.

Der må ikke afspilles musik, der skal opsættes toiletter og området skal holdes rent efterfølgende.

Tidligere på dagen gav FCK-direktøren, Jacob Lausen, udtryk for, at Københavns Kommune skulle se at komme i gang, hvis en ny fanzone skulle opstilles på Øster Allé.

»Vi vil gerne have tingene til at virke, og vi gør i forvejen meget for at begrænse generne for Parkens naboer, så hvis kommunen er klar til at handle i en fart, er vi også klar til at få et andet område op at stå inden lørdag, som kan virke indtil vinterpausen og måske også blive en permanent løsning,« sagde Jacob Lauesen i en pressemeddelelse.

Men den nye fanzone bliver ikke uden opsyn fra forvaltningen.

»Forvaltningen vil være til stede og føre tilsyn med støj, udeservering og placering af øl- og madboder,« siger Lena Kongsbach til sidst i pressemeddelelsen.