Han er indkøbt som defensiv forstærkning. Men i sin hjemmebane-debut for Superliga-klubben AaB underpræsterede ekslandsholdsspilleres Jores Okore i den grad. Således var han i nederlaget på 1-4 mod Sønderjyske impliceret i halvdelen af Sønderjyskes fuldtræffere.

»Det var skuffende og ikke særligt godt. Jeg skal gøre det bedre,« lød Jores Okores kortfattede analyse af sin indsats.

Jores Okore forklarede sin offday med ’manglende timing’.

»Jeg må erkende, at jeg i øjeblikket er et stykke fra topformen. Desværre fik jeg i sidste sæson kun fire førsteholdskampe i FCK. Jeg håber, at dette var mit eneste spillemæssige udsving i negativ retning i denne sæson. Men selv når man er i god form, kan man have en dårlig dag. Kampen mod Sønderjyske skal hurtigst muligt gå i glemmebogen, og jeg håber, at det herfra kun går opad for mig,« sagde Jores Okore, der udover sig selv heller ikke var tilfreds med sine holdkammeraters præstation.

»Vi gjorde det for nemt for dem, og det blev vi straffet for. Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at vi er så naive, at vi forsøger at forcere spillet på hjemmebane. Vi vidste jo, at de ville spille på kontraer,« sagde Jores Okore.

 
Greko var hér, dér og allevegne, da han med tre assist var en afgørende faktor for, at SønderjyskE kunne slå AaB 4-1.
Vis mere

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst blev efter kampen i mixedzone, hvor medierne møder aktørerne, spurgt om Jores Okores usikkerhed kunne forklares med hans manglende kamptræning.

»Ja, det kunne det være. Men når man analyserer hans spil, så han i vores uafgjorte kamp i Parken i sidste uge mod FC København meget stærk ud. Kampen mod Sønderjyske bliver spillet på en anden måde. Det er ham og Kasper Pedersen, der skal bygges vores spil op, og det bekom os ikke så godt. Det må vi have trænet i, for det observerer vores kommende modstandere naturligvis også,« sagde Morten Wieghorst, der trods det store nederlag ser optimistisk på AaB’s muligheder i den nye Superliga-sæson.

»Jeg har fuld tiltro til, at vi har holdet og spillerne til at vinde flere kampe end vi har gjort, og jeg er sikker på, at vi får bevist, at vores hold i indeværende sæson er bedre end det vi havde i sidste,« sagde Morten Wieghorst med alvorlig stemmeføring.

Straks efter sidste dommerfløjt blev sejren i Sønderjyske-lejren fejret med et kæmpemæssigt gruppekram.

»Jeg er altid glad, når vi vinder,« sagde cheftræner Claus Nørgaard med et smil og tilføjede:

»De tre point kom i hus, fordi vi følger den lagte gameplan, fordi vi har et godt presspil, fordi vi arbejder godt sammen og at vi ad den vej får vores omstillinger til at ramme plet. Hvorvidt sejren var fortjent ,vælger jeg at lade andre bedømme. Men når man scorer fire mål mod AaB i Aalborg, er der vel ikke så meget at rafle om,« lød Claus Nørgaards rammede slutreplik.