Det er slut med Alka Superligaen.

Den bedste danske fodboldrække skal have nyt navn efter den igangværende sæson, da forsikringsselskabet Alka Forsikring ikke ønsker at forlænge sponsoraftalen med Superligaen, som udløber til sommer.

»Når kampen om det danske mesterskab er afgjort i maj, og de efterfølgende kvalifikationskampe til fodboldens bedste række er spillet, så er det slut med Alka i Superligaen. Efter tre et halvt år stopper Alka som navnesponsor,« står der i en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen.

Den historie kom frem allerede i går via Ekstra Bladet.

Ifølge pressemeddelelsen har Alka nået sine mål med sponsoratet og har valgt ikke at forlænge aftalen, når den udløber til sommer. Alka Forsikring, som har været hoved- og navnesponsor de seneste tre år, har betalt 12 millioner kroner hvert år til Divisionsforeningen.

»Jeg vil gerne sige tak til Alka for deres involvering i og bidrag til udviklingen af Superligaen i Danmark. Alka har været med til at levere forrygende oplevelser til fodbold-Danmark hver uge gennem tre et halvt år. Det har været fantastisk at følge den stadigt stigende eksponering af Danmarks absolut største sportsbegivenhed. Det har Alka forstået at udnytte og har samtidig været med til at udvikle oplevelsen for tilskuere og fans,« lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen, som siger, 'at det er helt efter planen, at vi stopper ved aftalens udløb.'

Han fortæller også, at det endnu ikke vides, hvordan et fremtidigt sponsorat af Superligaen kommer til at se ud, men at der arbejdes med flere modeller, ligesom 'der er dialog' med mulige nye hovedsponsorer.

»Før samarbejdet med Alka havde vi fire ligestillede partnere i stedet for et navnesponsorat. Om det er den ene eller den anden vej, vi skal gå, er ikke afgjort endnu. Vi gør os nogle overvejelser internt og har allerede dialog med en række interessante partnere – og ud fra den dialog samt det faktum, at vi har set en dokumenteret høj stigning i værdien af sponsoratet - former vi den fremtidige sponsorstrategi,« siger Claus Thomsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se også