Det var ikke den store hemmelighed, hvad der skulle ske i Billund Lufthavn kl. 09.10 tirsdag. For FC Midtjylland nåede knap nok at meddele offentligheden om deres pressemøde i lufthavnen, før flere danske medier - herunder BT - kunne afsløre, at Erik Sviatchenko ville vende hjem til Heden på en halvt år lang lejeaftale.

Og det var da også den tidligere danske landsholdsspiller, der mødte op med et stort smil - klar til at rejse med sin nye gamle klub på træningslejr i tyske Kaiserslautern. Forude venter et halvt år på jagt efter Superliga-guld og en plads i Åge Hareides VM-trup.

LÆS OGSÅ BT afslører: Dansk Superliga-målmand skifter til klub i Thailand

»Jeg vidste, jeg skulle finde en ny klub, og jeg har haft flere muligheder. Da jeg skulle vælge, var jeg dog ikke i tvivl om, at jeg ville tilbage det midtjyske – min hjerteklub, min ungdomsklub. Det er et virkelig spændende projekt, og jeg glæder mig helt vildt til at spille med om det danske mesterskab,« siger Erik Sviatchenko til klubbens hjemmeside.

Det er ikke kun Erik Sviatchenko, der er glad for skiftet hjem til FC Midtjylland. Også klubbens sportschef er naturligt nok lykkelig over at hente en stor profil tilbage.

»Vi fik mulighed for at hente Erik hjem i den her halvsæson, hvor vi har meldt os ind i kampen om det danske mesterskab via et flot efterår. Erik har stået i mesterskabskampen tidligere, og den rutine kan vi drage nytte af. Vi ved, hvad Erik står for som fodboldspiller, og de fodboldmæssige og menneskelige egenskaber han besidder, er vi glade for at kunne trække på,« siger Svend Graversen.

Erik Sviatchenko er med på flyet, når FC Midtjylland rejser på tur til Kaiserslautern for at teste sig af mod byens 2. Bundseliga-hold.