Superliga-nedrykkerne Lyngby Boldklub har fået en ny cheftræner. Der er tale om den tidligere danske landsholdsangriber Mark Strudal.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside, efter TV 2 Sport erfarede det tidligere på dagen.

»Det er måske de færreste, der ved det, men Mark er ekstremt velbevandret i dansk fodbold, og han er vellidt og anerkendt som en dygtig træner. For os har han hele pakken,« siger bestyrelsesformand Tommy Petersen.

Der er foruden Mark Strudal også ansat et nyt trænerteam i Lyngby, som fra næste sæson skal spille i den næstbedste danske fodboldrække.

Mark Strudal er glad og stolt over, at Lyngby har peget på ham som cheftræner. Han kalder Lyngby en topklub i Danmark som fodboldbrand- selvom klubben nu er i 1. division.

»Det tiltrak mig meget, at det er en klub med et akademi, man kan bygge et Superliga-hold på, og jeg glæder mig meget til at samarbejde på tværs af førstehold og akademi. Og selvfølgelig til, at vi skal tilbage i Superligaen,« siger Mark Strudal.

Mark Strudal er tidligere angrebstræner for Brøndby IF. Derudover forventes det, at han opsiger sin stilling som træner hos Spillerforeningen, hvor han har taget sig af kontraktløse spillere.

Mark Strudal har spillet ni landsholdskampe fra 1988-1995. Nu skal han stå i spidsen for Lyngby Boldklub som cheftræner.
Mark Strudal har spillet ni landsholdskampe fra 1988-1995. Nu skal han stå i spidsen for Lyngby Boldklub som cheftræner. Foto: Torkil Adsersen
Vis mere

Han overtager sædet fra tidligere Lyngby-træner Thomas Nørgaard, der blev fyret i sidste uge efter en skuffende sæson.

Lyngby endte på 12. pladsen i grundspillet i Superligaen og måtte derfor spille slutspil om at undgå nedrykning.

Her måtte Lyngby i sidste ende se sig slået af Vendsyssel FF, der rykkede op i Superligaen for første gang i klubbens historie.