Så blev det langt om længe officielt: Den stærke angriber Paul Onuachu er tabt for Superligaen.

FC MIdtjylland meddeler nu, at den lange nigerianer - som ventet - skifter til den belgiske mesterklub, Genk.

Ifølge B.T. Sports oplysninger sender Genk 45 millioner kroner tll Herning-klubben, som også kan se frem til at score op mod små 10 millioner kroner ekstra i bonusser, hvis alt flasker sig.

Dermed er en af årets længste og mest udmarvende transfersagaer slut. B.T. Sport har i månedsvis beskrevet torvtrækkeriet mellem midtjyderne og den belgiske klub.

Onuachu skriver under med Genk i selskab med agent Jens Ørgaard.
Onuachu skriver under med Genk i selskab med agent Jens Ørgaard.
Vis mere

Genk har jagtet Paul Onuachu i op mod et år og har igen forhandlet med FC Midtjylland i løbet af de seneste dage, efter at de også i januar bød på angriberen.

Det er derfor ikke overraskende, at der nu er kommet et resultat ud af belgiernes stædige anstrengelser. FCM har trods det store millionbeløb, de scorer, tidligere sigtet noget højere. Beløb tæt på 100 millioner kroner har været nævnt.

Nu kan Onuachu, som i morges fløj til Belgien for at gennemføre lægetjek og underskrivning af aftalen, glæde sig til at skulle spille Champions League med det stærske belgiske mandskab.

Her ventes han ifølge B.T. Sports kilder i første omgang at få en rolle som angrebsreserve for topscorer Mbwana Samatta. Hans kontrakt løber til juli 2023.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Paul er en fantastisk historie for FC Midtjylland. Han kom ind på akademiet og udviklede sig stille og roligt, både som menneske og spiller, og mange i klubben, lige fra plejefamilien til trænerstaben, har en aktie i, at vi nu sælger Paul til en stærk og stor klub som Genk,« siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til FCM's hjemmeside.

Paul Onuachu har været ude af FC Midtjyllands hold, siden han for nogle uger siden kom tilbage fra Africa Cup of Nations med hjemlandet Nigeria.

Det har således hele tiden været meningen og aftalen, at den over to meter høje angriber skulle sælges denne sommer.

181 kampe og 74 scoringer blev det til i FC Midtjylland for Paul Onuachu siden debuten tilbage i 2012.