Brian Priske får sin stillingsbetegnelse i Superliga-klubben FC Midtjylland lavet om.

Fra at have været ansat som midlertidig cheftræner, har han med virkning fra 1. januar 2020 underskrevet en aftale frem til sommeren 2023.

Det har klubben offentliggjort ved et pressemøde onsdag formiddag.

»Vi er glade for, at aftalen med Brian er på plads, og vi er sikre på, vi har fundet den rigtige mand til jobbet, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Brian Priske afløste i august Kenneth Andersen på cheftrænerposten i FC Midtjylland.
Brian Priske afløste i august Kenneth Andersen på cheftrænerposten i FC Midtjylland. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

42-årige Brian Priske har stået i spidsen for FC Midtjyllands førstehold siden Kenneth Andersen i august opsagde sit job.

Siden har Brian Priske leveret et overbevisende stykke arbejde.

Blandt andet førte han for blot halvanden uge siden FC Midtjylland frem til en sejr på 4-1 over FC København.

Resultatet betyder, at FC Midtjylland efter 16 spillerunde topper Superligaen med 41 point, hvilket er syv flere end FCK har på andenpladsen.

FC Midtjyllands træner Brian Priske i aktion på sidelinien i en Superligakamp tidligere i år mod AaB i Aalborg.
FC Midtjyllands træner Brian Priske i aktion på sidelinien i en Superligakamp tidligere i år mod AaB i Aalborg. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Brian Priske udtrykker glæde og tilfredshed med at have sikret sig sit første cheftrænerjob på en længerevarende aftale, men det ændrer ikke så meget i det daglige arbejde, understreger han.

»Vi fortsætter med at arbejde stenhårdt, og vi gør det for at vinde fodboldkampe og udvikle fodboldspillere. Jeg ved jo, at et cheftrænerjob er til låns, og jobbet er det samme, uanset hvor lang aftalen er, men det er selvfølgelig rart for alle parter, at der nu er en afklaring,« siger Brian Priske.

Han har med succes integreret mange unge spillere i truppen og på holdet, og det arbejde ser han frem til at fortsætte.

»Vi vil skabe et stærkt hold bestående af internationale spillere, nordiske topspillere samt ikke mindst vores egne, unge akademispillere, og det arbejde glæder jeg mig til at videreudvikle i de kommende år, siger Brian Priske.

Han spillede i sin aktive karriere i FC Midtjylland, hvor han i 2011 indledte sin trænerkarriere som assistent for Glen Riddersholm. Dette job varetog Brian Priske i fem år - inden han i 2016/2017-sæsonen var FCK-manager Ståle Solbakkens assistent.