Historierne har været der længe, og nu er det omsider officielt. At Jesse Joronen skifter FC København ud med Brescia og Serie A.

'Vi har været meget tilfredse med Jesse, der har gjort det godt for os i den forgangne sæson,' siger manager Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside og fortsætter.

'Ikke mindst i kampene mod Atalanta leverede han præstationer på meget højt niveau og holdt clean sheet over to kampe plus forlænget spilletid mod det mest scorende hold i den seneste sæson i Serie A.'

B.T. kunne tidligere på ugen fortælle, at Jesse Joronens skifte til Brescia stadig levede, selv om der længe havde været radiotavshed. Og det skyldtes, at Brescia nu havde fået styr på en licens, der betød, at de kunne betale de fem millioner euro, som Jesse Joronen koster at købe fri.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det svarer til 37 millioner kroner, som nu kommer FC Københavns vej, inden nogle af dem sendes videre til Horsens. Det var nemlig en del af aftalen, da FCK betalte en million euro for at hente den finske landsholdsmålmand for et år siden.

»Jeg har virkelig haft det fantastisk i FC København, som har været den bedste tid i min karriere indtil nu,« siger Jesse Joronen og fortsætter.

»Jeg har følt mig velkommen og værdsat fra dag et, og jeg har trods kort tid i klubben knyttet mig til både den, fansene og byen.«

FC København har allerede hentet Sten Michael Grytebust på en fri transfer i OB, og derfor er der allerede en sikker førstemålmand i klubben til at tage over.

Men der kommer også en ny mand, fortæller Ståle Solbakken igen – ligesom han gjorde tidligere på dagen.

»Vi har allerede hentet Sten Grytebust, og vi er tæt på endnu en kvalificeret keeper, så vi er dækket stærkt ind i den kommende sæson,« siger Ståle Solbakken.

Allerede for et par uger siden fortalte Guingamps træner, Patrice Lair, at den svenske målmand Kalle Johnsson var på vej til FCK. Det skifte var dog afhængigt af, at FCK fik solgt Jesse Joronen.

Det er sket nu, og så må vi vente at se, om det er Kalle Johnsson, der overtager Jesse Joronens plads i FCK.