FC København har sagt farvel til svenske Per Nilsson. Det fortæller klubbens officielle hjemmeside.

Nilsson kom til FCK på en treårig kontrakt i sommeren 2014. Han har været ramt af skader og kun spillet 35 kampe for FCK i løbet af de seneste to et halvt år. Og selvom han er matchfit, står han langt tilbage i hierarkiet i det københavnske midterforsvar efter bag spillere som Mathias 'Zanka' Jørgensen, Erik Johansson, Mikael Antonsson og Jores Okore.

»Pelle har været lidt uheldig med skader i sin tid i FCK, men har det til trods sat sit aftryk på klubben med blandt andet sin scoring i Pokalfinalen i 2015. Pelle har også bidraget godt til truppen uden for banen i de perioder, han ikke har haft mulighed for at spille. Det er en flot karriere, han nu stopper, og alle i FCK takker for hans indsats og ønsker ham og hans familie held og lykke i fremtiden,« siger manager Ståle Solbakken til fck.dk.

Den 34-årige svensker erkender, at han ikke fik det ud i opholdet i København, som han havde håbet.

»Sportsligt blev det ikke en personlig succes på grund af mange skader, og jeg fik ikke leveret den præstation, jeg havde håbet på, men jeg føler, at jeg har fået en masse positivt ud af min tid her. Jeg har lært nogle fantastiske mennesker at kende, og jeg har hele tiden følt mig værdsat af mine omgivelser.«

»Min beslutning om at stoppe nu er kommet i kølvandet på mine skader, og jeg har stadig store ambitioner inden for fodboldverdenen, bare ikke som spiller. Nu skal min familie og jeg få lidt perspektiv på det hele og så beslutte, hvad der skal ske i fremtiden,« siger Per Nilsson til klubbens officielle hjemmeside.

Denne artikel er blevet opdateret efter FCK har annonceret afskeden med Per Nilsson.

Andre læser også