OB og kometen Yankuba Minteh kan ende i et vaskeægte transferdilemma, når sæsonen spidser til.

For den lynhurtige gambier er en brandvarm kandidat til det gambiske landshold, der skal spille U20-VM i Argentina fra 20. maj.

Det ramler sammen med afslutningen på Superligaen – og i værste fald for OB kan det betyde, at man skal undvære Minteh, hvis fynboerne skal ud i en playoffkamp om europæisk deltagelse.

Minteh kan blive en af de Superliga-spillere, der bliver budt på denne sommer af interesserede klubber.

»Det tager vi stilling til, hvis han bliver ringet op, hvilket han endnu ikke er blevet. Turneringen er ikke på FIFA-datoer,« skriver OBs fodbolddirektør, Björn Wesström, i en sms til B.T.

Da turneringen ikke spilles på officielle FIFA-datoer, kan OB nægte Minteh deltagelse.

»Det sker selvfølgelig i dialog med spilleren, hvilket vi ikke har lige nu, fordi han ikke er udtaget. Vi bruger tid og energi på andre ting lige nu end at diskutere hypotetiske scenarier,« lyder det fra fodbolddirektøren

Minteh har i den grad været i vælten i denne sæson.

Han blev spottet ude i det odenseanske natteliv i dagene op til en kamp, blev straffet af klubben og blev sygemeldt, fordi OB-fans havde udsat ham for ubehagelig episoder og kommentarer.

I weekenden brændte han så banen af mod Silkeborg, mens flere klubber holder et vågent øje med den talentfulde OB-spiller.