OB understreger, at klubben trods Bashkim Kadriis knæproblemer gjorde alt rigtigt. Der var ingen besparelser, lyder det fra sportsdirektøren

OB deler slet ikke FC København-spilleren Bashkim Kadriis holdning til, at fynboerne ikke havde styr på den korsbåndsskade, han pådrog sig i august 2013 og holdt ham ude af banen i ni måneder.

Bashkim Kadrii står i dag frem i BT og fortæller, at han ikke fik den nødvendige genoptræning i sin gamle klub, og at OB ikke ville lade ham gå til en knæspecialist, selv om han oplevede komplikationer i det opererede knæ og måtte få foretaget endnu et indgreb. Muligvis fordi OB ville spare penge.

Men sådan forholder det sig ikke, mener OB-klublæge gennem 40 år, Christen Villberg, og OBs sportsdirektør, Jesper Hansen.

»De problemer, han oplevede, har ikke noget med genoptræningen at gøre. Der er blevet brugt de ressourcer, der skulle bruges, og vi havde ikke nogen bevillingsmæssige problemer. Det var ikke sådan, at ledelsen i OB stod og sagde, at vi ikke kunne få penge til at få ham genoptrænet. Selvfølgelig ikke,« siger Christen Villberg og tilføjer:

»Det viser sig på et tidspunkt i genoptræningen, at han danner noget arvæv inde i knæet, som gør, at hans bevægelighed ikke er optimal til nogen af siderne, og derfor må Uffe Jørgensen, som er en af Europas mest kendte sportskirurger, fjerne det. Det er selvfølgelig et uheldigt forløb for ham, at han får denne ardannelse og må få foretaget endnu et indgreb, men det er ikke noget, man kan tilskrive andet end naturens gang.«

»Han var meget utålmodig, fordi han havde en manglende fremgang, og så var han hele tiden i kontakt med Mathias Zanka Jørgensen og andre, som også var korsbåndsskadet, og deres forløb var selvfølgelig anderledes, og han blev frustreret over, at hans ikke lige gik i samme hastighed. Men det havde altså den årsag, som hverken han eller andre kunne gøres ansvarlig for,« siger OBs klublæge og bliver bakket op af sportsdirektør Jesper Hansen.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at han har en opfattelse af, at han er blevet dårligt behandlet, for det synes jeg absolut ikke, at han er blevet. Han er jo en meget utålmodig mand, og for at sige det rent ud er det ikke altid, at han forstår sammenhængen. Altså, man kan jo ikke bare sammenligne en skade med en anden. Læger kan jo også have to forskellige tilgange til tingene. Så det her tager jeg ikke så tungt,« siger Jesper Hansen, der ikke mener, at klubben har forsøgt at spare penge.

»Jeg ved ikke, om han har opsøgt andre specialister i smug. Så siger det bare noget om, hvad han er for en gut. Det er klart, at vi har et setup, som gør, at vi er i stand til at genoptræne ham, og når vi både har haft knæspecialisten Uffe Jørgensen og vores egen læge med hele vejen, så er det selvfølgelig, fordi vi har styr på tingene. At han så blev utålmodig, og de så gik med til, at han gjorde noget andet, det må de selvfølgelig vurdere. Men vi betaler rigtig mange penge til vores spillere hver måned, og vi havde selvfølgelig en intention om, at Bashkim kom tilbage så hurtigt som muligt, for han er en dygtig spiller. Men det er jo ikke sådan, at bare fordi en spiller kvækker et eller andet, så hopper og danser alle efter hans pibe. Bashkim brokkede sig alt for meget.«

»Nogle gange må man også vurdere efter de eksperter, der har med tingene at gøre. Vi bruger ikke penge bare for at bruge penge, fordi der er en spiller, som lige synes, at han i en periode lige hellere vil bo i København og i en periode gå i en anden klinik, end vi har. Sådan spiller klaveret jo ikke.«

Bashkim Kadrii er i øjeblikket i gang med endnu en genoptræning af det venstre knæ, efter han i oktober fik det korsbåndsskadet for anden gang på godt et år.