Han så usikker ud i flere situationer mod AGF i Aarhus.

Men mandag aften hjemme i Odense var der ingen Patrick Mortensen til at hoppe i vejen for den unge målmand.

Hans Christian Bernat stod en fremragende kamp, og Morud-drengen var stærkt medvirkende til, at OB hev 2-1 sejren i land over Sønderjyske.

Med tyve minutter igen var Sønderjyskes nyindkøb Abdulrahman Taiwo fri igennem, men HC reddede på fornemste vis. Tre minutter før tid var han på spil igen.

Her stod Taiwo helt fri foran mål, men Bernat var med en refleksredning i Schmeichel-klassen i stand til at afværge angriberens hovedstød.

To vigtige redninger, der må give plusser i bogen hos cheftræner Andreas Alm.

»Jeg håber, det er med til at gøre mig til førstevalg næste gang også. Mandé og jeg træner side om side i Ådalen, men det handler om at skabe kredit, så det fortsat er mig, der får chancen,« fortalte Hans Christian Bernat til B.T. Odense efter kampen.

»Det var nogle vigtige redninger på vigtige tidspunkter,« konkluderede han.

»Jeg tænkte, han ville lægge den mellem benene på mig,« forklarer han om Taiwos første store chance.

Den unge målmand kunne mærke forskel på sin egen nervøsitet i forhold til kampen i Aarhus.

»Nervøsiteten vil altid blive mindre og mindre, jo flere gange jeg står der, fordi jeg får mere rutine.«

»Det handler om at få så mange kampe som muligt med forsvaret, så vi får den bedst mulige relation og på længere sigt kan skabe mere stabilitet.«

Kort før pausen lukkede Hans Christian Bernat et mål ind, men han havde ikke meget, han kunne gøre, vurderer han.

»Det er en svær situation, når den bliver sparket i det lange hjørne gennem benene på en medspiller.«