Hvornår stopper nedturen for OB? Det er det spørgsmål, de fleste med et bankende OB-hjerte nok spørger sig selv om i disse dage.

Tre sæsoner med slutplaceringer tættere på nedrykningsstregen end medaljepladserne blev efterfulgt af en premierekamp med et skuffende 2-1-nederlag til de på forhånd nedrykningsdømte nordjyder fra Hobro. Derfor ulmer det på Fyn, og nedturen har også ramt tre af de tidligere profiler i klubben.

Allan Hansen er den mest scorende OB-spiller gennem tiderne, og han var med på mesterholdet fra 1977. Nu følger han OB tæt, og han ser frem mod en svær sæson.

- Hvis ikke der bliver handlet, ser det ikke ret godt ud. Så skal vi allerede nu til at forsvare os for ikke at rykke ud. Med den trup, de har nu, er OB med i bundstriden. Men jeg tror heller ikke, at der er så langt til, at de kan komme frem i tabellen, siger Allan Hansen.

Carsten Hemmingsen er endnu mere klar i mælet, når han skal se fremtiden for den klub, han repræsenterede over to perioder.

- OB er 100 procent med i nedrykningsspillet. Det ser ud som om, man er i gang med at slanke det hele helt vildt, og at det er økonomien, man tænker på - og ikke rigtig på det sportslige. Så er spørgsmålet, hvad man kan forvente. Alt er jo åbenbart til salg. I gamle dage var det profiler, man hentede ind, og det ved jeg ikke, hvor meget man gør mere, siger Hemmingsen.

Helt så grelt vil Thomas Helveg ikke se på OBs situation, men han erkender, at det ikke ser alt for lyst ud for klubben, han forlod som assistenttræner for lidt over et år siden.

- Jeg synes, man er ret hurtig ude med at drage konklusioner om, at OB bliver en del af bundstriden. Men når du ser på de seneste tre sæsoner, skal der ikke langt til at begynde at tænke de tanker. Jeg håber ikke, det bliver tilfældet, for jeg er stadig så meget OB'er, at jeg hellere ser dem oppe i den anden ende, siger Thomas Helveg og fortsætter:

- OB er ikke en topklub. Det har det ikke været qua sine resultater, og det vil det højst sandsynligt heller ikke blive hverken i år eller næste år. Men det er stadig en klub, der har nogle muligheder, og som er vant til at tænke større, end man gør lige i øjeblikket.

OB's sportsdirektør, Jesper Hansen, fortalte i torsdagens BT, at økonomien ikke længere er til at betale de store transfersummer og lønninger. Derfor skal man heller ikke forvente store indkøb i dette transfervindue, hvor førsteprioriteten er en angriber eller to.

Det ligner altså endnu en sæson i den mindre sjove halvdel af Superligaen, og nedturen tærer hårdt på især den mest målfarlige OB'er gennem tiderne.

- Det er frygteligt, for der er ikke noget, jeg ønsker mere, end at det går OB rigtig godt, siger Allan Hansen.