Thomas Dalgaard vil gerne bytte Viborgs grønne 1. divisionstrøje ud med en trøje fra Superligaen eller udlandet, men indtil nu har buddene på ham ikke været høje nok.
Foto: Henning Bagger
Thomas Dalgaard vil gerne bytte Viborgs grønne 1. divisionstrøje ud med en trøje fra Superligaen eller udlandet, men indtil nu har buddene på ham ikke været høje nok. Foto: Henning Bagger Foto: Henning Bagger

OB har budt på sidste sæsons Superliga-topscorer Thomas Dalgaard, men bare ikke nok efter Viborgs smag.

Sidste sæsons Superliga-topscorer, Thomas Dalgaard, kan meget vel blive OB-ledelsens forsøg på at løse holdets angrebsproblem, efter Morten Skoubos kontrakt er udløbet.

BT erfarer, at klubben fra Ådalen har budt to millioner kroner på angriberen, men Viborg har i første omgang takket nej og kræver et beløb på fire-fem millioner kroner.

- Nu ved jeg ikke, om vi har budt på Thomas Dalgaard. Den må stå for din egen regning, men jeg vil sige så meget, at vi er på jagt efter en angriber, der kan gøre det godt for OB, siger sportschefen i den fynske klub, Jesper Hansen.

- Jeg kommer ikke til at kommentere på enkelte spillere. Om vi har budt eller ikke budt. Men det er klart, at Thomas’ sæson sidste år gør, at der da er nogen, der holder øje med, hvad det er for en gut, og hvordan forholdene er omkring ham, tilføjer Jesper Hansen.

Hvor langt kan I strække jer i forhold til en angriber af hans kaliber?

- I forhold til de muligheder har vi meldt ud, at vi vil undersøge tingene rigtig grundigt og være sikre på, at vi bruger den tid, som vi mener, der skal til, for at vi gør det rigtige. Og i forhold til det må vi kigge på, hvad det er for nogen muligheder, der opstår. Vi kender godt vores budget, og hvis der skal noget ekstraordinært til, så er det en diskussion, vi tager. Men som udgangspunkt kigger vi bredt.

Allerede efter den forgange sæson meldte Thomas Dalgaard ud, at han ville væk fra den nedrykkede 1. divisionsklub Viborg, men trods 18 sæsonkasser i Superligaen fortalte angriberen i begyndelsen af juni, at det stod stille omkring ham, og at ingen klubber åbenbart ville købe ham.

Den situation har med transfervinduets åbning 1. juli ændret sig.

- Jeg har da snakket med min agent om nogle klubber, der er interesserede. Jeg håber og tror på, at der er nogen, der er ved at forberede et bud, siger Thomas Dalgaard mellem et af to træningspas i Viborg.

- Jeg er interesseret i både at komme til at spille i Superligaen og komme til udlandet. Kan jeg komme til en Superliga-klub, så er det også en bedre løn, end den jeg får i Viborg, selv om den selvfølgelig også er en fin løn i forhold til normalt arbejde. Men det er bare ikke de nettopenge, som man kan tjene i udlandet, hvor man kommer hjem med flere millioner, siger Thomas Dalgaard, der tidligere har spillet i tyrkiske Manisaspor.

- Det er da klart, at det er hyggeligt at spille i Superligaen, og éns venner kan snakke om det i stedet for at spille i et eller andet mærkeligt land, hvor der ikke er nogen, der snakker om én. Så jeg nyder da, at jeg er kommet lidt ind i spotlightet igen. Men det er svært at sige, hvad jeg helst vil. Tiden må vise, hvad der kommer af gode tilbud, og så slår jeg til. Det kan godt være, der går en måned eller halvanden endnu, siger Thomas Dalgaard, som har kontrakt med Viborg frem til sommeren 2016.

- Jeg vil være ked af at spille i 1. division igen. Nu må vi se, og jeg er da fortrøstningsfuld og tror på, at der sker noget. Klubben har også sagt, at de gerne vil slippe mig, hvis det rigtige bud kommer, men de vil selvfølgelig gerne have så meget som muligt for mig. Det er klart.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.