Et spil om OBs svenske forsvarsspiller Filip Helander er i gang.

Søndag aften kunne transferjournalisten Fabrizio Romano berette, at Anderlecht med Jesper Fredberg som fodbolddirektør havde budt på den svenske midterforsvarer Filip Helander.

Og allerede mandag morgen kunne belgiske medier fortælle, at buddet på Helander, der har et halvt år tilbage af sin kontrakt, er blevet afvist.

B.T. har gennem OBs medieafdeling fået dette svar fra fodbolddirektør, Bjørn Wesström, om den verserende sag.

Björn Wesström vil ikke bekræfte, om buddet på Helander har været der, men der er konkret interesse på flere spillere, siger han. 
Björn Wesström vil ikke bekræfte, om buddet på Helander har været der, men der er konkret interesse på flere spillere, siger han.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg ønsker ikke at kommentere konkrete tilbud, men jeg bekræfter, at der er og har været konkret interesse for spillere i truppen. Klubben tager den situation, vi er i, meget alvorligt,« siger den svenske fodbolddirektør og tilføjer:

»Der er altid en fin balance, som vi skal kigge på, fordi spillerne er mennesker og ikke biler. De har familie, følelser og et ansvar dér, og det har vi den største respekt for, og så kan det godt være hårdt at få at vide, at vi vil beholde vores bedste spillere.«

»Samtidig er det også den bedste dag i deres liv, når de skriver kontrakt med os, så ligesom vi respekterer den aftale, skal de også gøre det den modsatte vej. Vi tager klubbens situation meget seriøst, og vi skal overleve i Superligaen. Alt, hvad vi gør, skal være med tanke på den overlevelse. Vi kan ikke være i overlevelsesmode, men træffe beslutninger, der ikke går i den retning.«

»Hvis vi skal tale om et regulært salg af vores vigtigste spillere, så skal der et rigtig godt bud på bordet, før vi overhovedet kigger på det, og der er ingen bud på det stadie nu,« slutter Bjørn Wesström.

30-årige Filip Helander, der har spillet 23 landskampe for Sverige, kom til OB fra Glasgow Rangers i sommer og fik en etårig kontrakt.

Han spillede 10 kampe i Superligaen i efteråret.