Lyt til artiklen

Hele sidste uge gik med officiel fordømmelse af et budskab på en ellers flot FCK-tifo.

På derby-tifoen i Parken var der skrevet klokkeslættet 13:12, som skal oversættes til 'ACAB' (Alle betjente er svin, red.), og søndag dukkede budskabet endnu en gang op i Superligaen.

Nogle OB-fans havde nemlig slæbt et banner med op i capo-tårnet, hvor slagsangene dirigeres fra.

Klubben oplyser, at banneret blev pillet stille og rolig ned – allerede inden kampstart – men bare det, at de havde slæbt det med i første omgang, møder fordømmelse.

»For det første er de jo ikke særlig opfindsomme. Det kan man roligt sige,« siger formanden for Politiforbundet, Heino Kegel, til B.T., før tonen bliver mere alvorlig.

»For det andet: Med al det fokus, der er på det lige for tiden, så er de jo bare med til at skide i egen rede. Det er ikke særlig smart, og de er med til at få endnu mere fokus på det.«

»Det viser også bare, at der er nogle, der ikke forstår budskabet. Selv når der er politisk velvilje til at se på disse ting, og man så demonstrativt vælger at gøre det. Det viser en form for afstumpethed og manglende respekt for samfundet,« siger han.

Heino Kegel satser på, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe, der kan komme med nye forslag til at at komme fan-urolighederne til livs:

»Med denne adfærd er der en risiko for, at nogle medlemmer kan komme til skade, og det er i hvert fald noget, vi følger meget tæt.«

»Hvis nogle mener, at politiets blotte tilstedeværelse er et problem, så mener jeg, at det er et samfundsmæssigt problem,« siger Kegel.

B.T. ville meget gerne have hørt OBs holdning til sagen, men den kommercielle chef, Jack Jørgensen, har ikke haft tid til at tale om den varmeste kartoffel i dansk fodbold i disse dage, da han ifølge klubben sidder i møde hele dagen.

FCK adresserede dog detaljen på tifoen fra derbyet for lidt over en uge siden.

»Så er vi for vores eget vedkommende meget kede af nogle af de budskaber, der kom fra enkelte af vores fans side. Det ene i en ellers stor og flot tifo, hvor man uden vores viden, tilsvinede politiet,« sagde FCK-direktør Jacob Lauesen til klubbens hjemmeside.