Den professionelle danske idræt har fået grønt lys til at starte op igen, efter coronavirussen har tvunget størstedelen af sportsverdenen på ufrivillig pause.

Men hvordan kommer tv-dækningen til at foregå, når sporten starter op igen? Blandt rettighedsindehaverne til den danske Superliga forsøger man at tænke alternativt.

»Vi kigger meget på, hvordan vi kan sørge for, at fansene kommer tæt på spillerne og kampene, når de nu ikke selv kan være der,« siger den ledende redaktionschef hos Discovery Networks, Søren Klæstrup, til B.T.

Han fortæller, at der eksempelvis kigges mod de virtuelle tribuner, som AGF har valgt at lancere op til den første kamp mod Randers FC, når Superliga-bolden får lov at rulle igen 28. maj, hvor fans kan samles på tribunerne gennem videoplatformen Zoom.

Næste gang AGF og Randers FC mødes, vil der være virtuelle tribuner til lokalopgøret på Ceres Park i Aarhus.
Næste gang AGF og Randers FC mødes, vil der være virtuelle tribuner til lokalopgøret på Ceres Park i Aarhus. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Og så er det noget med, at vi opfordrer spillerne til, når de ikke må juble sammen, at de gør noget ekstra, så seerne ude i stuerne kan mærke, at spillerne gerne vil dem, selvom de ikke er på stadion,« siger han.

Derudover får pausen mellem halvlegene også et ekstra fokus i øjeblikket, oplyser Søren Klæstrup.

»Der får vi andre muligheder, end man normalt ville have, når pauserne skal afholdes på stadionrækkerne. Der kan vi tænke kreativt, og vi håber, klubberne har lyst til at lege med,« siger han og fortsætter:

»Det er ikke, fordi klubber normalt ikke vil have, at vi kommer i omklædningsrummet, men fordi det er et forstyrrende element, når et kamerahold dukker op. Under de nye pauser skal vi ikke på samme måde sætte kameraet hen til dem, for der er i forvejen masser på stadion.«

Når Superligaen starter igen, så bliver det uden jubelscener, hvor spillerne samles i en klynge.
Når Superligaen starter igen, så bliver det uden jubelscener, hvor spillerne samles i en klynge. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Søren Klæstrup oplyser derudover, at coronavirussen umiddelbart ikke kommer til at ændre det store i forhold til Discovery Networks' dækning af kampene, selv om retningslinjerne under coronaen skal overholdes.

»Der kommer ingen ændring i forhold til vores kommentatorer og værter. De vil stadigvæk være til stede ved kampe, og så sørger vi for, at værterne står med behørig afstand. Og når vi tager til og fra kampe, så kører vi enkeltvis eller maksimalt to og holder afstand,« siger Søren Klæstrup.

Inden Superligaen blev sat på pause som følge af coronavirussen, fortalte Nent Group, der har den anden halvdel af tv-rettighederne til ligaen, at de overvejede at bruge dåselyd fra et stadion under kampene.

Et tiltag, som også er en mulighed for Discovery Networks, der har den anden halvdel af tv-rettighederne til Superligaen.

Coronavirussen kommer til at medføre ændringer i Superligaen både på og uden for banen.
Coronavirussen kommer til at medføre ændringer i Superligaen både på og uden for banen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Vi har overvejet det og gør det stadigvæk. Vi brugte det ikke, lige inden ligaen blev afbrudt, men vi har ikke fremadrettet truffet en endegyldig beslutning for enten det ene eller andet,« siger Søren Klæstrup og tilføjer:

»Vi ser lige, hvordan oplevelsen er her i de første par kampe, inden vi træffer en beslutning om at bruge det eller ej,« siger den ledende redaktionschef hos Discovery Networks.

Mens dåselyd stadig er på tale under kampene i den danske Superliga som et alternativ til tilskuere, så skal man ikke forvente det i den tyske Bundesliga, der starter op 16. maj.

Ifølge flere medier, blandt andet The Athletic og ESPN, vil den tyske liga ikke anvende dåselyd under kampene. Schalke 04 og Borussia Mönchengladbach har også bekræftet, at de to klubber ikke kommer til at anvende kunstig lyd under deres kampe, på trods af udsigterne til en flad stemning uden fyldte tribuner.