Michael Hemmingsen er manden, der fremover sætter den sportslige kurs for OB.

Det er nemlig OB-legenden, som bliver ny sportschef, når Jesper Hansen stopper efter transfervinduet i januar.

Hemmingsen starter dog med det samme i sin hjerteklub, og derfor vil der også sideløbende med det nye job køre en voldgiftssag mellem ham og Næstved. Den kommer dog ikke til at stjæle noget af Hemmingsens arbejdstid, forsikrer han.

»Den har sit eget liv. Jeg har ikke så meget mere med den at gøre. Jeg har stillet et krav til Næstved, fordi jeg helt klart mener, at vi havde en aftale. Det skal bare afgøres. Det har ikke nogen indflydelse på min dagligdag eller noget,« siger Michael Hemmingsen til B.T.

Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

Sagen handler i sin enkelthed om, at Michael Hemmingsen og Næstved var enige om en kontraktforlængelse, som også blev meldt ud til sponsorer og medier. Men da Næstved en måneds tid senere valgte at fyre Hemmingsen, mente klubben samtidig, at han ikke skulle kompenseres, da kontrakten ikke blev underskrevet.

Og det er det stridspunkt, der skal afgøres i den kommende tid - også selvom den 52-årige fynbo nu er blevet ansat i OB.

»Jeg synes ikke, at den på nogen måde er blevet overflødig. Der er et krav, og der skal man finde ud af, hvordan og hvorledes det skal ende. Der skal træffes en beslutning. Den kører videre,« siger Hemmingsen.

Og med sagen kørende på et sidespor kan Michael Hemmingsen koncentrere sig om at komme godt ind i sit nye job. Det første som sportschef for den nu tidligere træner.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hvad er dine drømme som sportschef i OB?

»Det er at indgå i OBs organisation med ansvar for det sportslige og være med til at præge det i en retning, hvor vi kan videreudvikle på det, som allerede er blevet bygget op i OB. Så handler det om, at vi holder os til, at vi er et top seks-hold. Det vil vi arbejde benhårdt på.«

Du siger top seks, men der er også folk, der stadig kan huske OB som et top to-hold, og som mener, at I bør have ambitioner om det. Forstår du det?

»Det vigtigste for os er, at vi har en forståelse af, hvem vi er. Vi synes, at vi skal være i top seks. Fra sæson til sæson kan det være bedre end andre, men så er man med omkring der, hvor tingene bliver afgjort.«

Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

Du har ikke været sportschef før. Kan det give problemer?

»Nej, det mener jeg ikke, at det kan, for OB er en stor organisation med mange kompetencer. På nogle områder har man måske ikke brugt så meget tid, mens man på andre områder har brugt mere. Det handler om at supplere hinanden, og der er en velsmurt organisation i OB, som jeg glæder mig til at blive en del af. De ting er der styr på.«

Du og Jesper Hansen deler jobbet i januars transfervindue. Hvordan bliver arbejdsfordelingen?

»Det bliver helt klart sådan, at jeg suger til mig, og Jesper er chef for det vindue. Så tiltræder jeg 1. februar. Jeg skal på alle mulige måder få suget så meget ud af Jesper i den måned, der er i transfervinduet.«