De nye ejere af Superliga-klubben Lyngby åbner nu op om mødet med den engelske fodboldklub Aston Villa. 

'Friends of Lyngby' reddede i seneste uge Lyngby Boldklub fra en truende konkurs, da den lokale ejerkreds af investorer skød et millionbeløb ind i klubkassen og overtog ejerskabet af Superligaklubben fra Hellerup Finans.

I denne uge mødtes 'Friends of Lyngby' med repræsentanter fra den engelske Championship-klub Aston Villa, der gennem flere uger er meldt interesserede i at købe og investere stort i Lyngby for at komme ind på det skandinaviske fodboldmarked.

Indtil videre har Lyngby været meget tavse i forhold til interessen fra Aston Villa. Men nu fortæller 'Friends of Lyngby' via talsmand, Mads Byder, om mødet den engelske klub.

»Vi havde et godt møde med ledelsen fra Aston Villa. Vi har vist dem vores Lyngby-DNA både på banen og på powerpoint. De virkede interesserede i vores klub, og de drog hjem med et positivt indtryk efter deres møde med kommunen også,« siger han til BT og fortsætter:

»Der er etableret en dialog, og det gør, at aktien er blevet solid, og det giver blod på tanden for 'Friends of Lyngby'. Vi har også besluttet, at kredsen af 'Friends of Lyngby' kan være større, og vi imødekommer ønsket om at lade flere medejere komme til. Med hensyn til kapitalgrundlaget er vi meget tilfredse med det foreløbige resultat, som har vist en ægte og positiv interesse i projektet.«

Tirsdag kunne BT afsløre, at det ikke kun er Aston Villa, som har øjnene rettet mod Lyngby. Det samme gælder Club Brugge fra Belgien, som allerede har mødtes med den danske klub, men umiddelbart trak sig, da uroen var på sit højeste i den sidste tid under Hellerup Finans.

Men med den nye ejerkreds i front er belgierne ifølge BTs oplysninger igen på banen og med i kampen om at købe Lyngby. Mads Byder bekræfter, at der er flere interesserede klubber, men vil ikke sætte navn på.

»Vi kan bekræfte, at det fortsætter med udenlandsk interesse fra forskellige sider. Der kommer flere møder med interessenter, men de er ikke planlagt endeligt endnu,« siger han.

Mens konkursen stadig var over Lyngby, forlod i alt fire spillere klubben på grund af den usikre økonomiske situation med profilen Mikkel Rygaard i spidsen, som nu tørner ud for FC Nordsjælland.

Selvom holdet står svagere, er ejerkredsen i 'Friends of Lyngby' fortrøstningsfulde i forhold til, at de tilbageværende spillere kan sikre holdet overlevelse i Superligaen.

»Sportsligt spiller vi med den trup, vi har. Vi afventer situationen i og med, at den stressede situation for spillerne fra kampen i søndags mod BIF sagtens kan udvikle sig til noget positivt i de sidste otte-ni kampe. Spillerne i truppen er de rigtige, de er blå, og de har bakket os op ligesom vi bakker dem op. Vi tror på det,« slår Mads Byder fast.