Peter Christiansen ved, hvad det vil sige at trække FCK-trøjen over hovedet. Han er klar over, hvad der følger med, og hvad der forventes, når man først har løvelogoet på brystet og træder ud på banen.

Den nye sportsdirektør i klubben havde derfor også et særligt budskab med til FCK-spillerne, da han fredag havde sin første reelle arbejdsdag i klubben.

»Man skal forstå, hvordan man repræsenterer FC København, og hvad for nogle krav vi i ledelsen har til dem. Jeg ved ikke, om det er sådan, men jeg har i hvert fald sagt, at sådan som jeg har set det på afstand, så har de nok haft godt af at blive mindet om det,« fortæller Peter 'PC' Christiansen.

Fra 1999 til 2005 var han selv i den danske storklub, hvor forsvarsspilleren var med til at vinde tre danske mesterskaber.

Peter Christiansen (til højre) fortæller, at man i AGF ikke længere frygter FC København, som man engang gjorde.
Peter Christiansen (til højre) fortæller, at man i AGF ikke længere frygter FC København, som man engang gjorde. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Men selvom der er gået 16 år, siden han sagde farvel, er følelsen stadig præcis den samme.

»Nu var jeg herude i går (torsdag, red.) og se en U17-kamp, og jeg kan jo mærke det. Det vækker gode minder fra dengang, jeg var her som spiller. Jeg kan føle den storhed og de krav, der er, når man går igennem porten. Det er nogle af de ting, som jeg har nævnt for spillerne i dag.«

Det er tydeligt, at klubbens nye sportsdirektør har brug for at ruske en smule i de spillere, som han nu er chef for. Flere gange undervejs i interviewet lægger han vægt på, at der – udefra set – er behov for at minde spillerne om, hvad der er af forventninger til de spillere, der er i FC København.

En klub, der det seneste lange stykke tid har lignet alt andet end sig selv.

FCK indtager lige nu en fjerdeplads hele ti point efter rivalerne fra Brøndby på førstepladsen og har i de seneste tre Superliga-kampe kun formået at skrabe ét point sammen. Derfor skal der andre boller på suppen, forklarer Peter Christiansen.

»Lige nu er vi nummer fire. Så jeg synes, vi har noget at bevise. Og kravene i FC København skal være de højeste i Danmark, og det skal vi have vækket igen. For selvom kvaliteten er der, så kan det godt være, at der nogle gange lige skal skrues tilbage i tiden og mindes om, hvad det er, der tæller, og hvad det er, der virker i FC København. Og det har vi haft en ganske stille og rolig snak om.«

De seneste fire måneder har han måttet nøjes med at se med hjemme fra sofaen, efter han i slutningen af november smed en opsigelse på bordet i AGF. Han blev med det samme suspenderet og har derfor blot ventet på, at kalenderen sagde april, og han var fri af kontrakten i Aarhus.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

I alt blev det til fire år som sportschef i AGF, der har fået mere og mere vind i sejlene og nu er med i toppen af Superligaen. Det skyldes blandt andet, at FCK slet ikke har kunnet leve op til det, man i mange år ellers har været vant til at se fra løverne.

Peter Christiansen er derfor også ærlig omkring, at man i Aarhus ikke længere er bange for den store klub i København.

»Nej, man har helt sikkert fået færten af, at man er kommet tættere på. Og det er også det, som det nogle gange handler om, når man er FCK. Det er at slå de upcoming hold i stykker igen, inden de kommer for godt i gang. Det er jo en del af hierarkiet i dansk fodbold. Når der er nogle, som melder sig på banen, så er det også en klub som FCKs opgave at sørge for, at det er hertil og ikke længere.«

Om FC København-spillerne kan få vendt krisen og sætte AGF og resten af konkurrenterne til vægs, vil tiden vise.

I første omgang gælder det Randers FC, når klubben tager hul på mesterskabsspillet mandag aften.