Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fanklubberne bag 12 Superliga-klubber er så utilfredse med forholdene i Parken, at de nu varsler boykot mod FC Københavns hjemmekampe.

Brøndbys fans har allerede boykottet Parken og FC København til søndagens derby. Nu vil fansene bag samtlige Superligaens øvrige klubber gøre det samme.

BT har fået indblik i en fælles skrivelse fra fansene bag 12 af Superligaens klubber, hvori det står klart, at tilhængerne vil boykotte FC København i det kommende Superliga-slutspil, hvis ikke forholdene i Parken ændres drastisk for de gæstende supportere. Den varslede boykot meldes ud søndag morgen.

Det er ikke længe siden, at man i BTs spalter kunne læse om en stor utilfredshed blandt udebanefans i Superligaen omkring FC København.

Et flertal af de danske fanklubber var stærkt utilfredse med behandlingen, når de gæstede københavnerne og kårede dem til de værste værter. Senest boykottede Brøndby-fansene Parken i forbindelse med søndagens derby efter flere diskussioner omkring vilkårene for udebanefansene.

Samme metode tager resten af Superligaens fanklubber nu også i brug. Dermed kommer der ingen udebanefans til københavnernes kampe på hjemmebane i slutspillet som en protest over placeringen af udebanefans i Parken. Det bekræfter formand for Danske Fodbold Fanklubber (DFF) Rasmus Trenskow. Fanklubberne vil gerne stå bag målet på D-afsnittet i stedet på langsiden på A-tribunen. Ligesom Brøndby-fansene normalt gør det.

Det er fanklubberne fra Lyngby, FC Midtjylland, Randers, Sønderjyske, AC Horsens, AaB, FC Nordsjælland, Silkeborg, AGF, Esbjerg, OB og Viborg, der nu danner fælles front mod FCK. Brøndby Support deltager ikke aktivt i boykottet, da derby-kampene er underlagt andre vilkår, men de forventes at støtte beslutningen.

Ifølge Trenskow følger fanklubberne sig presset til at tage et boykot i brug i stedet for at gå i dialog.

»Vi vil meget gerne i dialog med FCK, men vores medlemmer føler, at de bliver mødt af en mur. ’Sådan har vi besluttet det. Og sådan bliver det’, er den følelse, de har, når de har snakket med FCK. De er urokkelige i deres synspunkt. Det er vores medlemmer blevet trætte af.«

Men risikerer I ikke, at fronterne bliver så skarpt trukket op, at I ikke kan finde en løsning?

»Risikoen er, at begge parter står så stejlt, at der ikke kommer udebanefans i Parken i slutspillet. Men fanklubbernes håb er, at ved at melde ligeså stærkt ud som Brøndby, så kan de også få FCK til at indgå i en konstruktiv dialog og gå væk fra at være så urokkelige. Det er ligeså meget et nødråb til FCK: Kom nu ned og snak med os. Lad os finde en løsning,« lyder opfordringen fra Trenskow.

Hos FC København ærgrer man sig over boykottet, da man med egne ord ikke vil have, at gæstende fans får en dårlig oplevelse. Men man forstår ikke helt kritikken.

»Der er nogle helt klare fejl i det her, som vi gerne vil opklare. FCK har ikke placeret eller indrettet Brøndbys udebaneafsnit til det kommende derby af andre årsager end sikkerheden. Efter de uroligheder, der var til pokalsemifinalen i sidste sæson, er det den model, vi har fået godkendt. Det er også paradoksalt, at der nu er fans, der vil boykotte, hvis ikke de får det afsnit, som Brøndbys fans boykotter, fordi de er utilfredse med det,« siger pressechef Jes Mortensen.

Han påpeger, at det nuværende udebaneafsnit lever op til alle krav, og at FCK har svært ved at se, at kvaliteten skulle være dårligere end andre steder.

»Vi har ingen planer om at flytte udebaneafsnittet, men vi lytter selvfølgelig altid til konstruktiv kritik fra vores gæster, så de er velkomne til at henvende sig,« siger han.

Andre læser også