Efter seks ugers tavshed brød Ståle Solbakken tavsheden søndag aften, da han for første gang fortalte om sin fyring i FC København.

Det skete i et stort interview på TV3+.

Her forklarer Solbakken, der undervejs flere gange kæmper med at holde tårerne tilbage, at fyringen skete via et telefonopkald fra Parken-formand Bo Rygaard. Noget, som ikke ligefrem imponerer den norske træner.

»Da jeg blev afskediget, et par dage efter transfervinduet lukkede, så synes jeg, at 12 år og otte måneder i klubben nok berettigede til, at jeg fik det at vide ansigt til ansigt. Og så det, at det i pressemeddelelsen og på pressemøderne blev fremlagt, som om vi i lang tid havde haft et fantastisk samarbejde, og det var en beslutning, som vi nærmest var enige om...«

FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, før Superliga-kampen mellem FC København og AGF i Parken i København søndag 19. juli 2020. Kampen ender 2-4 til AGF. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, før Superliga-kampen mellem FC København og AGF i Parken i København søndag 19. juli 2020. Kampen ender 2-4 til AGF. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det kunne jeg ikke være mere uenig i, den beslutning. Og jeg kunne ikke mere uenig i, at samarbejdet i den seneste tid har været godt.«

»Det foregår, mens jeg er i Norge, hvor jeg får et telefonopkald fredag 9. eller 10. oktober. Jeg synes, at Bo Rygaard skal fortælle, hvad der blev sagt i den samtale. Det var ham, som førte ordet, og jeg har ikke lyst til at udstille ham,« siger Ståle Solbakken til TV3+.

Ståle Solbakken lægger heller ikke skjul på, at han på nogen måde er tilfreds med de ting, som FCK-ledelsen har sagt om nordmanden, efter han blev afskediget.

Og det er blandt andet en af grundene til, at han vælger at stå frem og fortælle sin version til TV3+.

»Man kommer med management-ord uden indhold, og hvor man undlader at fortælle den fulde sandhed, og man gør det i min butik – eller i min butik er det jo ikke mere… Det er svært at finde ord for det, men de pisser lidt på alt det, jeg har gjort, og de har i tiden efter min afsked talt meget ned. Ikke bare mig, men hele organisationen og de fantastiske mennesker på 10'eren (FCK's træningsanlæg, red.),« siger Ståle Solbakken.

Af samme grund har Solbakken svært ved at forestille sig, at han kommer på besøg i Parken igen.

»Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg aldrig skulle gå ind i Parken igen. Men jeg kommer ikke til at klare at skulle gå ind på det stadion og se FCK spille, så længe det er dem, der styrer klubben. Og det har også lidt med min stolthed at gøre,« siger han.

Samtidig langer nordmanden også ud efter bestyrelsen, som i Solbakkens optik mangler fodboldmæssige kompetencer.

De ved meget om 'Lalandia og karruseller', men knap så meget om fodbold, fastslår den nu forhenværende FCK-manager.

»De har ikke det hjerte eller den hjerne, der skal til for at trække de store strategiske linjer. Det har vi gjort så godt, som vi kunne med fodbolden i den sportslige sektor,« siger han.