Mens de sportslige konsekvenser af trekantsdramaet mellem Jonas Borring, Kira Egsgaard Borring og Christian Keller oprulles i fuld offentlighed, sidder Anja Riis Keller tilbage i Viborg. Tæt på det hus hun indtil for nylig delte med sin mand, Danmarks vel nok mest omtalte fodboldspiller i disse dage, Randers’ nu tidligere anfører Christian Keller. Forladt, forsmået og med følelsen af at være blevet ført bag lyset.

Christian Keller meddelte allerede i efteråret 2015 sin kone, at han ville separeres – uden dog i første omgang at ville skilles, fordi ægteskabet måske stadig kunne reddes. Derfor skuffer det Anja Riis Keller, at hun har måttet lære sandheden om årsagen til separationen gennem medierne. Efter BTs afsløring af det nye forhold har Jonas Borring nemlig fundet ud af, at Kira Egsgaard Borring og Christian Keller angiveligt allerede indledte deres forhold i slutningen af sidste år. Omkring samme tidspunkt, som hun gik fra sin mand.

»Jeg fik ligesom Jonas Borring også først at vide i mandags, at Kira og Christian er sammen eller skulle ses. Christian siger, det har stået på i halvanden uges tid. Hvilket jeg så har kunnet læse mig frem til, at det ikke har. Jeg har konfronteret Christian med, at han ikke har fortalt sandheden, men han benægter, at han indledte et forhold tidligere. Da Christian gik fra mig, sagde han, at han havde brug for en pause for at finde ud af, hvad han ville. Men det vidste han godt. Han havde ikke nosser nok til at fortælle mig sandheden. Jeg har ikke kunnet mærke noget. Overhovedet ikke. Jeg kunne måske mærke noget to, tre uger før separationen, men ellers har han bare kørt dobbeltspil. Jeg er ekstremt skuffet over, at han har løjet over for mig og stadig lyver over for mig. Han har ikke fortalt mig sandheden endnu,« siger den 32-årige frisør, der har vendt situationen med Jonas Borring i den forgangne uge.

Kan du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med BT Sporten på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente:

Den prekære sag resulterede i store revner i holdmuren i Randers. Christian Keller blev frataget anførerbindet i Randers FC og sorteret fra til søndagens udekamp mod Brøndby. Alligevel fastholder Christian Keller, at han ikke agter at forlade Randers. Omvendt har Jonas Borring fået bevilget frivillig pause fra fodboldbanen på ubestemt tid og fastslået, at han under ingen omstændigheder ønsker at optræde for klubben, så længe Christian Keller er en del af truppen.

Det efterlader den sportslige ledelse med noget af et dilemma – ikke mindst fordi flere fans kræver Keller smidt på porten. Sportschef Ole Nielsen sagde lørdag til BT, at klubben ikke er ’herre over, hvem der skal være kærester’.

Tiliden er væk

Anja Riis Keller ved også godt, at det er umuligt at hindre et menneske i at forelske sig. Derfor pointerer hun flere gange under interviewet med BT, at hun ikke er en bitter ekskone.

»At de har forelsket sig, kan man ikke gøre noget ved, men det kunne godt være blevet gjort mere elegant. Han har holdt mig hen siden oktober ved at sige, at han ikke vidste, hvad han ville. Så jeg havde håbet, at vi kunne redde vores lille familie. Men jeg er godt klar, at vi ikke kan det nu, og det skyldes, at min tillid til Christian er fuldstændig væk,« siger Anja Riis Keller.

Efter afsløringen af Christian Kellers forhold til Kira Egsgaard Borring, som har to børn med Jonas Borring, har Anja Riis Keller kun haft kontakt med sin snart kommende eksmand, når det har drejet sig om børnene.

Christian Keller (tv.) er blevet kæreste med Kira Egsgaard Borring, der er separeret fra Jonas Borring (th.)
Christian Keller (tv.) er blevet kæreste med Kira Egsgaard Borring, der er separeret fra Jonas Borring (th.)
Vis mere

»Jeg har to børn, som har mit største fokus. Det er kun de to børn, det handler om for mig. Der er ingen børn, der ønsker, at forældrene skal gå fra hinanden, og når det så bliver slået sådan op i en avis, forsøger jeg jo at afskærme dem. Det gør Christian også, så på den måde skal man ikke være i tvivl om, at han gør alt, hvad der er i hans magt for at beskytte dem. Men man kan bare sige, at det er lidt dobbeltmoralsk, for han er selv skyld i det her. Vi er ikke på talefod, andet end at vi skal have det til at fungere med børnene, men han er jo kommet videre og har travlt med at skabe sig et nyt liv. For mit eget vedkommende var jeg rigtig ked af det tidligere, men det er også, fordi der i vores brud ikke var lagt op til, at det her var i gære,« lyder det fra Anja Riis Keller, der nåede at være sammen med Christian Keller i 12 år, hvoraf de seneste fem har været som ægtefælle, og fulgte med ham både til Italien, Tyrkiet og Norge.

»Jeg lyver, hvis jeg siger, at han ikke var mit livs kærlighed, for det var han. Så det er svært at komme igennem det her, og inderst inde elsker jeg ham også stadigvæk, men jeg er nødt til ikke at elske ham. Jeg er nødt til at komme videre. Så mit fokus er ikke, at jeg er den sårede ekskone, mit fokus er mine børn,« påpeger Anja Riis Keller.

»Jeg vil også gerne understrege, at han er en rigtig, rigtig god far. Han elsker sine børn over alt på jorden, og han vil gøre alt for dem. Men når man er forelsket, kan man nogle gange godt have svært ved at se klart. Så jeg er ovre ham, men jeg er ikke ovre det, der er sket, og måden det er sket på,« forklarer hun.

’Hun er en god mor’

Siden separationen er hun flyttet og bor nu to fodboldbaner væk fra det sted, familien Keller havde hus.

»Det var det, der var ledigt. Igen er mit fokus ikke, at han bor 200 meter væk. Det kan jeg godt abstrahere fra. Fokus for mig er, at mine børn bor i nærmiljøet med tryghed og kammerater i nærheden, selv om jeg da er klar over, hvem jeg måske kommer til at rende ind i om ikke så lang tid,« lyder det fra Anja Riis Keller om Christian Keller og Kira Egsgaard Borring.

En kvinde, hun hidtil har haft gode stunder med i Randers’ spillerlounge.

Efter at have siddet over træningen lørdag og været udeladt fra søndagens Superliga-kamp var Christian Keller mandag tilbage på træningsbanen med resten af Randers FC-spillerne.
Efter at have siddet over træningen lørdag og været udeladt fra søndagens Superliga-kamp var Christian Keller mandag tilbage på træningsbanen med resten af Randers FC-spillerne. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Jeg har altid syntes, at Kira var rigtig sød. Hun er en god mor, og vi har haft nogle gode aftener sammen. Det giver mig da også noget ro, at jeg egentlig godt ved, at mine børn kommer til at være hos en kvinde, der er god ved sine børn. Christian har altid har været ekstremt god til at holde en facade og har levet på det i forhold til sin karriere, hvor det har været godt for ham, at han kan være så fokuseret. Når Christian sætter sig et mål, bliver det sådan. Uanset om dem omkring ham vil det eller ej. Han får det, som han vil have. Det må man også sige, han har fået denne gang,« forklarer Anja Riis Keller, der så hurtigt som muligt vil ud af ægteskabet med Christian Keller, og tilføjer:

»Jeg venter bare på, at han sender skilsmissepapirerne, og hvis han ikke gør det, sender jeg dem om et par dage. Så vi kan komme videre.«