Kent Nielsen tror på, at han kan være med til at føre OB tilbage i toppen af dansk fodbold.
Kent Nielsen tror på, at han kan være med til at føre OB tilbage i toppen af dansk fodbold. Foto: Henning Bagger

Det gik lige pludselig meget stærkt mandag morgen, da AaB først meddelte, at cheftræner Kent Nielsen stopper i klubben til sommer. Siden meldte OB ud, at succestræneren fra sommeren tager over i Ådalen.

Nu forklarer den 52-årige træner så, hvorfor han forlod det, der ellers kunne ligne et godt stabilt job i Nordjylland til fordel for noget, der umiddelbart kan se lidt mere usikkert ud.

»Det handler i bund og grund om at få nogle nye udfordringer. Og der er valget så faldet på OB, og det er først og fremmest, fordi man som fodboldtræner lever af at skabe resultater og skabe forbedrede resultater i forhold til forventningerne. Jeg føler, at OB allerede er på vej tilbage, og jeg kan godt se nogle lighedstegn med det, jeg har været igennem oppe i AaB i forhold til at få rettet til efter de økonomiske vilkår. Der har OB fået lavet et fundament og er klar til at få bygget videre ovenpå. Og der føler jeg klart, at der er nogle muligheder for at være med til at flytte OB i retning tilbage mod toppen af dansk fodbold,« siger Kent Nielsen.

Handler det om, at du føler, at du har udrettet, hvad du kunne med AaB?

»Det kan man godt sige. Men det er altid en helhedsvurdering. Det handler ikke kun om penge, sportslig målsætning eller faciliteter og spillertrup. Det hele spiller ind. Men ja, du har fuldstændig ret. Det har været en fantastisk rejse i AaB, og jeg vil også gerne være med til at slutte den ordentligt af her det sidste halve år. Men så er det en mavefornemmelse, der siger, at man skal stoppe mens noget er godt. Vi er i en branche, hvor det er ofte er andre mennesker, der træffer beslutningerne for dig. Og derfor følte jeg, at det var det rigtige tidspunkt at sige stop. Men jeg har været rigtig glad for at være i AaB, og er stadig rigtig glad for at være her, så der er ikke noget dér. Men en gang imellem handler det om at gøre, hvad der føles rigtigt, og for mig føles det rigtigt at sige: 'Nu stopper vi her.'«

I OB bliver Kent Nielsen genforenet med sportsdirektør Jesper Hansen, som han havde et meget succesfuldt samarbejde med i AC Horsens. Og det har da heller ikke ligefrem talt imod det nye job.

»Det er ikke hovedårsagen. Men det er absolut ikke noget minus. Jesper og jeg har tidligere arbejdet godt sammen, men altså, der er ingen tvivl om, at følelsen af, at muligheden for at få flyttet OB, ligesom vi flyttede AaB, er til stede, er, hvad der har tiltrukket mig. Men det er absolut ikke noget minus, at Jesper er der. Jeg ved godt, at jeg har fået meget kredit for det, der skete i Horsens, men der er ingen tvivl om, at hjørnestenen for Horsens' succes, den lå ved Jesper. Men vi har arbejdet stærkt sammen, og det har jeg også en forventning om, at vi kommer til igen fra sommeren 2015.«

OB overvintrer på Superligaens 10. plads - bare fire point over nedrykningsstregen. Det fynske hold er derfor langtfra sikret en ny sæson i Superligaen, og den risiko er Kent Nielsen indforstået med.

»Det er jeg afklaret omkring. Selvfølgelig er der en risiko, men jeg tror det ikke. Den er klart til stede, men der er ikke indgået nogen klausuler eller noget som helst. Så hvis det sker, så er jeg også træner i 1. division,« siger Kent Nielsen og fortæller, at han endnu ikke har diskuteret OBs målsætning med Jesper Hansen:

»Vi har ikke snakket ambitioner, og det kommer vi heller ikke til, før jeg tiltræder til sommer. I dag kommer jeg til at snakke meget om OB, men når vi starter igen her den 7. januar i Aalborg, er det kun AaB, der bliver snakket. OB er også i trygge hænder. Ove P. har gjort det fint, og jeg er sikker på, at han nok skal få et stærkt forår sammen med OB.«

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.