Lyt til artiklen

Brøndby hentede søndag aften en af de sejre, der får krisetegnene til at fordufte, da det blev til tre point mod Randers.

Sejren på 3-2 betyder, at Brøndby i de sidste fem kampe i Superligaen er ubesejret og har vundet to gange.

Det ændrer dog ifølge træner Niels Frederiksen ikke på, at klubben fortsat ikke har hentet nok point, og der har i de seneste uger været spekuleret meget i, om han mon ville blive fyret.

En debat, som træneren selv finder fair, og hvis det ender med en fyring, lever han også med det.

»Der bliver så meget fokus på trænerens person, og det er fair nok, og det kan ikke være anderledes, men for mig er det ikke mig, der er vigtig, jeg er overhovedet ikke vigtig. Dybest set. For jeg skal sgu nok overleve, uanset hvad der sker,« siger Niels Frederiksen og fortsætter:

»Hvis jeg skulle få sparket på et tidspunkt, kommer jeg fint videre. Så det er ikke det, der er problemet.«

»Udfordringen er, at vi har et hold og en klub, som vi gerne vil have til at præstere, og det er det, jeg er ansat til at prøve at få til at ske. Det gør jeg så godt, som jeg overhovedet kan,« lyder det fra Niels Frederiksen og understreger igen, at han finder det rimeligt med så meget fokus på ham og jobbet som cheftræner i en storklub som Brøndby.

»Det har været fair, at vi har fået kritik. Vi har fået for få point, og det har vi stadigvæk. Det ændrer en sejr ikke på. Jeg har ikke nogen problemer med det overhovedet. Men det er ikke noget, der i den forstand påvirker mig så meget.«

»Det går mig på, når vi ikke præsterer og ikke får vores point, men jeg bruger min tid på staben og spillerne, og alt, hvad andre siger, det er fair, men for mig betyder mit arbejde med staben og spillerne noget, det er ikke det andet,« siger han og slår fast, at han på intet tidspunkt i de seneste uger har tænkt tanken, at han kunne blive fyret.

»Nej, sådan tænker jeg ikke. Det er ikke det, jeg beskæftiger mig med, men jeg ved da godt, at man som træner i denne verden ikke skal tabe alt for mange kampe,« siger han.

Nu er krisen afblæst – for en stund i hvert fald.

»Før denne kamp var alt bål og brand og håbløst, nu har vi spillet de sidste seks kampe, efter vinduet lukkede, hvor vi sagde, at vi skulle have lidt ekstra kvalitet ind i vores trup, og ni point i de sidste fem kampe giver tæt på to i snit, og det er alt rigeligt til både at komme i top-6 og blive tophold,« siger Niels Frederiksen og uddyber:

»Men det er klart, at vi har et efterslæb fra de første runder, og derfor skal vi ud og hente rigtig mange point i de næste ti runder.«

Brøndbys næste opgave i Superligaen er FC København.