»Det ser lige nu ud, som om der er to hold, der bare er bedre end alle os andre.«

Sådan lyder det fra mestertræneren i Brøndby, Niels Frederiksen, der allerede har erkendt, at de lige nu er milevidt fra niveauet blandt topholdene i Superligaen.

Efter det søndag aften blev til et nyt pointtab til Brøndby, da de spillede 1-1 ude mod Randers, har Niels Frederiksen et nyt mål for sæsonen.

Hvad målet er, vender vi tilbage til. Hans første hovedpine søndag aften var nemlig, at Brøndby blev løbet over ende i kampens indledning og kom bagud på grund af en fuldstændig horribel aktion af Andreas Bruus, som hovedpersonen selv skammer sig over.

Frustrationen var tydelig at mærke hos Niels Frederiksen i løbet af opgøret i Randers.
Frustrationen var tydelig at mærke hos Niels Frederiksen i løbet af opgøret i Randers. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Jeg laver en fejl, der er rimelig udslagsgivende. Den tager jeg på min kappe. Det er pivringe, og det hjælper selvfølgelig heller ikke på det, at jeg står og siger det,« lyder det fra en tydelig frustreret Andreas Bruus efter kampen.

Med hovedet under armen lavede Andreas Bruus en fejl af dimensioner, da han med en fejlaflevering efter blot ti minutter spillede Randers-angriberen Stephen Odey helt fri i det lille felt, hvor han med lethed kunne udplacere Brøndby-keeper Mads Hermansen.

En fejl, der kom til at sætte et stort præg på en kamp, hvor Brøndby først begyndte at vågne spillemæssigt op efter kampens første halve time.

»Han laver selvfølgelig en fejl, men han løfter sig bestemt og spiller resten af kampen på et godt niveau. På det her niveau skal man kunne rejse sig efter sådan en fejl, og det gjorde han rigtig godt. Men vi kan godt finde et par ting, som Andreas Bruus kunne have gjort anderledes i den situation,« siger Niels Frederiksen, der mener, at fejlene generelt er blevet færre og spillet bedre, men at der er lang vej for Brøndby endnu.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Det bliver en kamp for os om at komme i top-6. Men jeg tror på, at det kan lade sig gøre.«

Men er det nok for dig kun at snakke om top-6?

»For mig er det rigeligt at stå og snakke om top-6 lige nu. Vi har simpelthen et efterslæb efter de første fem runder, som vi skal forsøge at indhente nu. Det er det, som vi skal fokusere på.

Så FC Midtjylland og FC København er et andet sted end Brøndby, og de er bedre mandskaber end jer lige nu?

»Ja, det er de uden tvivl. Det må vi bare erkende.«