Brøndby-profilen Nicolai Vallys leverede et hattrick i holdets livlige 5-2-sejr over AC Horsens.

Offensivprofilen Nicolai Vallys noterede sig for et hattrick, da Brøndby søndag slog AC Horsens med 5-2 i en livlig målfest på Brøndby Stadion og scorede fem mål i Superligaen for første gang siden 2019.

Hjemmeholdets nye cheftræner, Jesper Sørensen, fik set sit mandskab fra gode og dårlige sider i kampen, der bød på både godt spil og sløsede defensive aktioner fra værterne.

Brøndby var bagud 1-2 ved pausefløjt, men trak i sidste ende det længste strå, fordi holdet var kynisk og ganske enkelt havde mere kvalitet end Horsens, der havde det svært, når værterne skruede op for tempoet.

Sejren betyder, at Brøndby placerer sig på ottendepladsen i Superligaen med 24 point efter 18 spillerunder. De blågule har dermed et point op til sjettepladsen, der i skrivende stund er besat af Randers FC.

AC Horsens har 22 point og falder til tiendepladsen efter søndagens nederlag.

Brøndby satte sig tungt på spillet fra første fløjt. Efter 31 minutter tog hjemmeholdet føringen, da offensivprofilen Nicolai Vallys prikkede bolden i mål på en ripost.

Herefter kom Horsens bedre med, og i det 40. minut udlignede østjyderne, da midtbanespilleren Moses Opondos indlæg ramte Brøndby-ankeret Joe Bell og gik i mål.

Fem minutter senere var Opondo på spil igen. Denne gang med et hovedstødsmål, der betød, at Horsens førte 2-1 ved pausen.

Brøndby slog tilbage i anden halvleg, hvor højrebacken Daniel Wass udlignede i det 55. minut. VAR tjekkede for hånd på bolden i opspillet, men målet fik lov at stå. To minutter efter udligningen tog Brøndby føringen på ny, da Ohi Omoijuanfo stak af sted og sparkede bolden i mål.

Med et kvarter igen udbyggede Nicolai Vallys til 4-2 ved at skovle bolden i mål efter klumpspil i Horsens-feltet. VAR tjekkede også her for offside, men målet fik igen lov til at stå.

Selvsamme Vallys cementerede Brøndbys sejr og noterede sig for et hattrick med en 5-2-scoring i det 83. minut. Målet blev til efter et flot opspil, som Anis Ben Slimane afsluttede med sin assist til Vallys.

I næste runde skal Brøndby op imod FC Midtjylland, mens Horsens brager sammen med Viborg.

/ritzau/