Lyt til artiklen

I Superligaen har FC Midtjylland kniven for struben og skal ud i et nervepirrende drama i de næste fem runder for at få afgjort, om holdet kommer med i top-6, eller sæsonen i ligaen har været en kæmpe fiasko.

Anderledes godt, nej forrygende, går det i Europa League, hvor meget stærkere modstandere får midtjysk succes at smage gang på gang.

Feyenoord og Lazio er bare to af holdene, og senest torsdag aften blev det portugisiske storhold Sporting Lissabon taget på sengen og var bare et sekund fra at tabe, hvis ikke det havde været for en sidsteøjebliksscoring af hjemmeholdet.

Ovenstående mysterium er også noget, der giver grobund for store refleksioner i FC Midtjylland.

»Selvfølgelig tænker jeg over det, men jeg siger altid, at man ikke skal bedømme et hold ud fra de sidste kampe. Tidligere var vi meget bedre. Efter vi kvalificerede os (fra gruppespillet, red.) mod Strum Graz, fik vi nogle skader, så var der Evanders transfer, og der skete en masse ting, og måske var vi udkørte til sidst,« siger Albert Capellas og tilføjer så:

»Det er ikke noget, jeg behøver forklare her.«

Men samtidig erkender han, at det ikke har været godt nok i Superligaen.

»Vi skal starte godt, og vi ved, at vi er nogle point bagud, vi kender situationen og kan ikke lide at lyve, det er realiteten, og når du ikke har gjort dit arbejde tidligere, er du nødt til at gøre det senere.«

»Men nu kan folk se, at vi kommer i en god tilstand, vi er klar, og jeg håber, at vi får lidt held med at vinde, når kampene er tætte,« lyder det fra FCM-træneren, som vil beskytte sine spillere.

»Hvis vi havde fået en sejr mere eller en uafgjort mere i de sidste kampe, havde folk talt anderledes om det. Jeg er ked af det på spillernes vegne, og jeg ved godt, at folk bliver ved med at kigge på og bedømmer dem ud fra de sidste tre-fire Superliga-kampe, men jeg ved, at de fortjener meget mere, og de vil virkelig gerne præstere i Superligaen.«

Det får de så mulighed for allerede mandag, hvor Viborg venter. Et nederlag dér, og mysteriet får et endnu større liv.