Tre kampe, nul point. FC København har fået en forfærdelig sæsonstart. Blandt andet tog de midtjyske ulve en luns af de forsvarende mestres stolthed, da de i sæsonens anden kamp besejrede københavnerne med 1-0.

I den kamp kunne FC Midtjyllands anfører, Kristian Bak Nielsen, tydeligt mærke, at mestrene har mistet niveau i forhold til sidste år.  

- De har altid haft de her spillere, der har været klasser bedre end alle andre. Da de havde Dame N’Doye og Andreas Cornelius, skulle man nærmest være to til at holde dem: én til at skubbe og én til at heade bolden væk. Den spiller mangler de lidt nu, siger han og peger samtidig på en smal trup som en af årsagerne til FC Københavns tre nederlag:

- FCK er mere sårbare end tidligere. De har ikke den samme bredde. Og når de så – som i kampen mod os – mangler kampafgørende spillere som Nicolai Jørgensen og Claudemir, er de på niveau med os andre.

Samtidig undrer Kristian Bak Nielsen sig over, at FCK bliver ved med at bygge spillet op med mange indlæg. Noget, som han mener, de slet ikke har spillerne til:

- De har stadig nogle gode angribere. Men spillet er lagt an på indlæg, og dér har de nuværende spillere ikke deres kompetencer. De mangler en spiller, de kan lægge bolden ind efter, og indtil de får den mand, tror jeg ikke, FCK bliver lige så stærk som tidligere.

Randers-spilleren Jonas Borring kunne også mærke forskel på sidste års FCK-hold og det hold, han søndag var med til at besejre 3-1:

- I den første halve time kunne man ikke mærke forskel. Der var de utroligt stærke og pressede os i bund. Men i anden halvleg, hvor de blev presset og ikke kunne finde måden at åbne os på, kunne man godt se, at de mangler nogle ting i deres spil.

Jonas Borring peger især på, at FCK slet ikke producerede så mange chancer, som holdet plejer. Problemet bliver understreget af, at københavnerne blot har scoret to mål i tre kampe:

- De har svært ved at skabe chancer. De spillede ikke så direkte som før. Bolden blev spillet meget tilbage. Så jeg kunne godt fornemme, at de har lidt problemer, siger borring.

FC Midtjyllands træner, Glen Riddersholm, mener dog, det er for tidligt at afskrive FC København som mesterskabskandidat. Han kan dog sagtens se, at københavnerne har nogle ting at slås med i øjeblikket:

- Det er tydeligt, at FCK har nogle udfordringer. Det har vist sig, at de ikke er usårlige, men rent faktisk er menneskelige. Det er vi ikke er vant til at se, lyder det fra Riddersholm.