Lyt til artiklen

For godt to år siden blev Ståle Solbakken fyret i FC København.

Nordmanden var på en kæmpe aftale i hovedstadsklubben og fik ifølge Ekstra Bladet 32 millioner kroner med sig i en samlet afskedsløsning, da han blev fyret i klubben.

To år senere flænser en ny cheftræner-fyring klubkassen.

Jess Thorup fik tirsdag kniven og blev sparket ud af FCK-sædet, der ifølge Ekstra Bladet sikrede ham en indtjening på godt ni millioner kroner om året frem til 2024. Altså havde Jess Thorup i underkanten af 18 millioner kroner til gode i FC København.

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Vis mere

Den regning tager man dog med ophøjet ro i FCK, afslører bestyrelsesformand Allan Agerholm overfor B.T.

»Det er, som det er. En spiller, træner og en medarbejder har nu en gang den pakke, de har. Og hvis man sidder og skeler til, om man har råd til at foretage handlinger på den måde, så lever man ikke op til sit ledelsesmæssige ansvar,« siger Agerholm og vil ikke afsløre de økonomiske detaljer omkring afskeden med Jess Thorup.

»Det ville være fuldstændig utilstedeligt.«

Afløseren for Jess Thorup er fundet på sædet ved siden af ham - nemlig den 34-årige assistenttræner Jacob Neestrup, der forfremmes til cheftræner og som har skrevet under på en aftale til 2026.

Foto: Philip Davali
Vis mere

Den løsning har absolut ingenting at gøre med økonomi, slår Agerholm fast.

»Det har ikke betydet noget som helst for dagens beslutning. Det er ikke det, der har afgjort noget som helst. Det er fuldstændig immaterielt,« siger bestyrelsesformanden til B.T.

Jacob Neestrup blev præsenteret som ny FCK-cheftræner på et pressemøde i Parken tirsdag, og her lod han forstå, at han da får et lønhop med sin nye stilling.

»Det giver næsten sig selv. Jeg skal næsten ikke svare på det, men selvfølgelig kommer der mere ind på lønkontoen som cheftræner end som assistent,« lød det fra den nye boss i FCK, som sportsdirektør Peter Christiansen kalder topkandidat til jobbet.

Og mens klubkassen i FCK altså har tunge flænsende poster i form af kompensation til fyrede trænere, så klarer klubben den nok alligevel med skindet på næsen.

I kølvandet på kvalifikationen til Champions League opjusterede Parken Sport & Entertainment nemlig i august forventningerne til årets resultat til niveauet mellem 250 og 275 millioner kroner.

Så er der plads til både Neestrup-lønstigning og kompensation.