Fredrik Semb Berge glæder sig til igen at spille for Odd.
Fredrik Semb Berge glæder sig til igen at spille for Odd. Foto: Sophia Juliane Lydolph

Den norske fodboldspiller Fredrik Semb Berge er skiftet tilbage fra fra Brøndby til Odd i Norge. Men måden, det skete på, var usædvanlig.

Ifølge lokalavisen Varden kom tilbagekøbet i stand takket være en privat gave på en million norske kroner (774.000 danske kroner).

Ægteparret Berit og Yngve Borgersen købte i sin tid en fjerdedel af transfer-rettighederne for Fredrik Semb Berge for 2,5 millioner norske kroner.

De fik omkring halvdelen af pengene igen, da Odd i 2014 solgte den nu 25-åirige Berge til Brøndby for cirka fem millioner norske kroner.

semb

Odd købte mandag Fredrik Semb Berge for et beløb, der ligger på omkring tre millioner norske kroner. Brøndby har med andre ord lidt et samlet tab på handlen med nordmanden på i omegnen af to millioner kroner (godt halvanden million danske kroner).

De nye regler fra det internationale fodboldforbund (FIFA) forbyder enkeltpersoner at eje spilleres transferrettigheder. Så denne gang kan Berit og Yngve Borgersen ikke få nogle af pengene igen.

»Millionen er en gave fra mig og min kone til klubben,« siger Yngve Borgersen til Varden.

elbasanrashani

»Berit og Yngve Borgersen har været fantastiske for os. De hjalp os igen. Havde de ikke gjort det, var handlen ikke blevet til noget,« siger Odd-træner Dag-Eilev Fagermo til avisen.

Fredrik Semb Berge slog aldrig rigtigt igennem i Brøndby, og han er også godt tilfreds med at være tilbage i Odd.

»Jeg vil gerne takke alle, der har været involveret i det. Det er ikke alt, der er gået som planlagt, men jeg har stadig meget at give,« siger Fredrik Semb Berge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.