Lyt til artiklen

Engang var stjernen i FC Midtjylland Mohamed Zidan, nu er det en anden egypter i Emam Ashour, der løber med overskrifterne.

I hvert fald dagen efter hans fantastiske debut og indhop, hvor han på kort tid imponerede og scorede et meget flot mål i 1-1-kampen i Europa League mod Sporting Lissabon.

Der er dog et problem, som FC Midtjylland skal og vil få løst i den kommende tid – sproget. Emam Ashour taler nemlig kun arabisk og ikke engelsk, så ingen i klubben kan tale direkte med ham.

»Vi har en tolk på, han forstår ikke engelsk, men fodbold er et internationalt sprog. Alle de gode spillere forstår alt. Vi har altid en måde at kunne kommunikere på. Med video og den slags,« siger træner Albert Capellas, mens Jonas Løssl supplerer:

»Jeg bruger tegnsprog. This and this,« siger Jonas Løssl og bruger nogle fagter, der er svære at beskrive:

»Der er jo en sprogbarriere, jeg tror, at han forstår lidt engelsk, men han snakker det ikke,« tilføjer målmanden.

Med trænerens ord forstår gode spillere fodbold, og det gjorde Emam Ashour så sandelig med et meget lovende indhop, og Albert Capellas begyndte at grine, da B.T. spurgte ham, hvad han har givet spilleren at drikke inden indskiftningen.

»Jeg bød ham bare velkommen. FC Midtjylland er en familie. Vi drak en kop kaffe, det var det, vi gav ham. Og så fortalte vi ham, hvilken klub vi er, hvilke spillere vi har, og hvilken mentalitet vi har.«

»Jeg spurgte ham, om han kunne hjælpe os i 20-30 minutter, han svarede mig, at han var klar. Vi ved, at han har stor kvalitet, og jeg håber, at han kan hjælpe os meget i fremtiden. Han har karakteristika, som de andre spillere måske ikke har,« lyder det om spilleren, der først ankom til holdets træningslejr i Portugal tirsdag.

Langskudsmålet blev leveret med venstre fod, men det er faktisk ikke favoritbenet.

»Han har en fantastisk højrefod, men også en rigtig god venstrefod. Det var et fantastisk mål,« siger Albert Capellas og fortsætter:

»Vi ved, at han kan gøre en forskel. Han kommer fra den egyptiske liga og skal vænne sig til dansk fodbold, men vi vidste godt, at han kunne hjælpe os.«

»Jeg sagde til ham, at det ikke var en eksamen i dag. At han skulle spille med hjertet. Med dine følelser, og så skal de andre nok støtte dig. Det var mine ord til ham,« slutter Albert Capellas.

Det var ikke muligt at få et interview med Emam Ashour, da tolken samtidig er hans agent. Men man kan også bare lade fødderne tale.