Lyt til artiklen

FC Midtjylland fik opbakning fra 500 tilrejsende fans, da mandskabet torsdag aften spillede og hentede et flot 1-1-resultat hjem fra Portugal mod storholdet Sporting Lissabon.

De mange danskere på stadion var overraskende inviteret derned af truppen i den forstand, at holdet sammen med klubben betalte for deres entrébilletter til Europa League-kampen.

»Vi har bare spædet til i bødekassen sammen med Midtjylland. Jeg tror, det kostede 65.000 kroner i alt, så det var fedt,« siger Erik Sviatchenko og bekræfter, at de købte alle billetter.

Anføreren fortalte også, at det ikke var på initiativ fra en enkelt spiller.

»Det var truppens. Og så gik vi til klubben og løste det rimeligt hurtigt. Jeg ved ikke, hvor god turen har været for dem, men de er kommet herned og haft en fest. De fik også fortjent et sindssygt flot resultat, selv om det selvfølgelig er ærgerligt, hvad der sker i sidste aktion i kampen,« forklarer Erik Sviatchenko med henvisning til Sporting Lissabons udligning i det døende sekund.

Under alle omstændigheder kom FC Midtjylland fra kampen med et meget brugbart resultat, og fansene blev længe efter sidste fløjt. Så længe, at Erik Sviatchenko kunne nå at kalde spillerne ud fra omklædningen, så de kunne hilse en ekstra gang på de medrejsende tilhængere.

»De skulle bare have en ekstra tak. Det har vi gjort før, og det var på sin plads, når de er rejst så langt for at støtte os,« forklarer Erik Sviatchenko og fortsætter:

»Jeg sad jo på lægterne og kunne høre dem, og der var ikke magisk stemning på stadion, så det var fedt, at de var der,« lyder det fra den karantæneramte Erik Sviatchenko.