Lyt til artiklen

Trænerne flygter fra FC Midtjylland, hvor den tredje træner på bare fire måneder har sagt sit job op. Endnu engang peger pilen på sportsdirektør Claus Steinlein.

Det kører i olie for FC Midtjylland. Det er en førsteplads i Superligaen, maksimumpoint i Europa Leagues gruppespil og bunkevis af spillere på det danske landshold det glasklare bevis på.

Men der er alligevel grund til at råbe ’ulven kommer’. Endda i allerhøjeste grad. For i kulisserne smuldrer det for den danske mesterklub.

Fredag sagde endnu en vigtig person fra klubbens trænerteam sit job op. Efter næsten fire år i klubben kan målmandstræner Henrik Ipsen ikke mere. Han har derfor valgt at stoppe.

Ipsen er den tredje træner på bare fire måneder, der har valgt at sige op i FC Midtjylland. Først sprang cheftræner Glen Riddersholm en bombe, siden sagde også A+træner Lars Friis stop, og nu skal mesterklubben altså på jagt efter en ny mand til at træne Johan Dahlin og Mikkel Andersen i buret.

»Det er rigtigt, at Henrik Ipsen sagde sit job op i sidste uge,« siger FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein til BT.

Det er bølgerne efter Glen Riddersholms opsigelse, der fortsætter med at skylle op over det midtjyske skib, hvor det skaber stor uro. Ifølge BTs oplysninger bunder Henrik Ipsens opsigelse således i samme mønster som Glen Riddersholms og Lars Friis’. En grundlæggende utilfredshed med ledelsen og i særdeleshed sportsdirektør Claus Steinlein.

Utilfredsheden går på dårlig, forvirrende og mangelfuld ledelse, ublu personlige krav til medarbejderne og en sportsdirektør, der kort og godt arbejder for lidt og ferierer for meget.

Desuden er der stor undren over, hvorfor FC Midtjylland både ind og udadtil fortsat brander sig som en talentudviklingsklub, når al fokus er på at vinde mesterskaber og kvalificere sig til europæiske gruppespil. Meldingen er, at der prædikes én ting, mens der gøres noget helt andet i mesterklubben.

Gildet betales af klubbens unge spillere, der ser chancen for førsteholdsfodbold forsvinde i det fjerne, mens dyre stjerner overtager pladserne blandt de første 11.

BT har været i kontakt med Claus Steinlein, men han ønsker ikke at bidrage med andet, end en bekræftelse af Henrik Ipsens opsigelse.

Med Ipsens opsigelse er der til nytår kun Brian Priske tilbage fra det fire mand store trænerteam, der i foråret sikrede FC Midtjylland det danske mesterskab. De resterende tre har forladt klubben efter eget ønske.

Henrik Ipsen selv har ikke ønsket at kommentere på årsagerne bag sin opsigelse.