Troels Bech bliver træner for Esbjerg FB i stedet for Lars Olsen, der stoppede tirsdag.

Det skriver avisen JydskeVestkysten.

Den rutinerede træner har tidligere stået i spidsen for flere danske klubber og har senest været sportsdirektør i Brøndby IF, hvor han stoppede ved udgangen af 2018.

Siden har han været på jordomrejse med sin familie, men den måtte han afbryde på grund af den verdensomspændende coronapandemi.

»Nu skal vi lige komme på plads i huset, og så skal vi i karantæne. Herefter skal vi finde ud af, hvad der så skal ske i vores arbejdsliv. Fodbold har jo været min livsstil i mange år, og den er jeg ikke blevet træt af,« sagde Troels Bech til B.T. ved hjemkomsten sidst i marts.

Og nu er han ifølge Jyskevestkysten altså parat til igen at genoptage sin mangeårige karriere inden for fodbold, der har bragt ham rundt til en stribe danske klubber.

Troels Bech skulle have underskrevet en kontrakt for resten af sæsonen i Esbjerg, hvor han også tidligere har været træner - det var han fra 2006-08.

Han har også været træner i AC Horsens, Ikast, OB, FC Midtjylland og Silkeborg.

Seneste trænerjob var igen-igen-igen i OB, hvor han for tredje gang havde jobbet frem til 2014. Herefter prøvede han kræfter med en ny rolle som sportsdirektør i Brøndby frem til den frivillige afsked for halvandet år siden.

Ifølge Jyskevestkysten vil Troels Bech stå i spidsen for træningen fra i dag, onsdag, hvor han også formelt vil blive præsenteret som ny mand i jobbet.

Tirsdag kom det frem, at Lars Olsen med øjeblikkelig virkning stopper i den vestjyske Superligaklub. Han tog efter eget udsagn selv beslutningen efter et telefonopkald fra klubbens sportschef Jimmi Nagel Jacobsen

»Jeg bliver ringet op mandag eftermiddag og får meldingen om, at truppen ikke mener, Esbjerg kan overleve i Superligaen med mig som træner. Derefter vælger jeg at stoppe med det samme. Det var den eneste udvej,« sagde Lars Olsen tirsdag til B.T.

Superligaens grundspil er netop blevet afsluttet, og forude venter en kamp for at undgå nedrykning for Esbjerg. AC Horsens, Randers og Hobro er modstanderne i nedrykningsspillets gruppe 2.