Disciplinærudvalget under DBU overvejer at åbne sag mod FC Midtjylland.

Det sker efter, at der under midtjydernes kamp mod AGF blev sendt homofobiske tilråb i retning af kampens dommere. Det skriver Politiken.dk.

'Bøsser går i grønt' eller 'bøsser går i rødt' (der hersker lidt tvivl) blev der ifølge mediet råbt adskillige gange ned mod den grønklædte dommertrio/rødklædte modstander.

Tilråbene kom fra FCM-tilskuere, efter at AGF havde bragt sig foran 1-0 i søndagens Superligakamp i Herning.

På grund af corona-restriktioner var der kun meget få tilskuere til strede på MCH Arena, og Superligaens tophold vil nu gå på jagt efter bagmændene. Råbene kunne eksempelvis tydeligt høres på Canal9s tv-transmission, lyder det.

»Vores sikkerhedschef er nu ved at med at gennemgå optagelserne fra vores kameraer, så vi kan finde frem til de rette personer og tage kontakt til dem. Vi vil ikke finde os i, at der bliver råbt sådanne ting til vores kampe«, siger Mads Hviid Jakobsen, pressekoordinator i FC Midtjylland, til Politiken.dk.

Råbene har dog ikke optrådt i dommer Peter Kjærsgaards kamprapport, og derfor har DBUs disciplinærudvalg ikke hørt om sagen, før mediet kontakter formand Jens Hjortskov. Han understreger i den forbindelse, at udvalget godt kan tage sager op af egen drift. Og han fastslår videre, at der er 'nultolerance ' mod tilråb af homofobisk karakter.

I april sidste år blev både OB og Brøndby idømt bøder på 25.000 kroner, fordi deres tilhængere havde sunget homofobiske sange rettet mod FC Københavns Viktor Fischer.

Kampen endte med en dramatisk 4-3-sejr til gæsterne fra AGF over førerholdet foran de få hundrede FCM-fans, der måtte lukkes ind grundet coronarestriktionerne.