Erik Marxen sørgede i sidste sekund for et point til Randers, og det sene mål, tror han, kan give ekstra gejst for bundholdet.

Det så ud længe ud til at blive et bundholds lod. Endnu et nederlag, selvom man var bedste hold på banen. Men kom lille Erik Marxen højest og med et hovedstød undveg en ny Randers-nedtur.

»Resultatet betyder meget. Det er svært at sige, at det er en succes i tabellen, men i den situation, vi er i, og de man skuffelser, vi har haft, så det en halv sejr, og kan måske hjælpe til at gejsten og troen på det, bliver forstærket,« lød det fra Randers’ venstreback i tunnelen under BioNutria Park efter 1-1 resultatet mod AaB.

»Jeg kan lave mål med stort set alle dele af kroppen. I mine unge dage var jeg faktisk rigtig god til at scorer med låget,” forklarede en tydeligt tilfreds Marxen.

For selvom Randers endnu en gang måtte gå fra banen uden sejr – hvilket samtidig betød, at randrusianerne fortsat er sejrsløse på hjemmebane – kan den sene scoring til bundholdet muligvis være lige den optur, som holdet så længe har manglet.

»De negative følger af et nederlag havde været store. Så det var vigtigt for os, at vi fik en lille succes oplevelse at gå hjem på,« sagde Erik Marxen. Han tror nemlig, at det kan bruges til at fortsætte den gode udvikling han har set i holdet siden ankomsten af klubbens nye cheftræner, hollandske Ricardo Moniz.

»Jeg synes, det har været godt, og jeg synes, der har været en rigtig stor arbejdsiver. Dels fordi folk gerne vil vise sig frem for den nye mand, som kom og knap nok kunne vores navne. Vores roller er blevet klarere, og det er blevet lidt tydeligere, hvad vi skal,« sagde Marxen og fortsatte:

 

»Når man er en i presset situation mentalt, så kan det nogle gange være svært at være overladt med for mange valg. Det kan være dejlig at få klar på besked på, hvad man skal gøre.«

Tilfreds hollænder

Det nye mand i spidsen for de lyseblå heste var også godt tilfreds med resultatet efter den sene udligning mod AaB.

»Jeg er rigtig glad på fansenes vegne. Tidligere var der situationer, hvor holdet ikke ville have scoret. Hvis vi igen havde tabt, så kommer man længere og længere bagefter. Og som ny træner, så har man bruge for en smule bekræftelse af at det vi gør virker. Men jeg var ikke ved at miste modet, da AaB kom foran. Man må aldrig give op. Aldrig, sagde Ricardo Moniz til BTs udsendte.

Han har været utrolig tilfreds med det, han har set fra spillerne i ugen løb til træning, og langt hen ad vejen, så han også en rigtige attitude på banen mod AaB.

»Det pres som Joni (Kauko, red.) og Perry (Kitchen, red.) lavede i 90 minutter i dag, det er vores stil. Så jeg er glad.«

Nordjysk udebanekompleks.

Hvor glæden over det uafgjorte resultat var tydelig hos hjemmeholdet, så var der derimod stor frustration i AaB-lejren over, at man igen ikke formåede at vinde væk fra Aalborg. Med den sene scoring af Erik Marxen er nordjyderne nemlig uden en udebane sejr siden 19 februar i år.

»Vi skulle have gjort det bedre, end vi gjorde i dag. Men det er pisse irriterende, når vi var så tæt på. Vi må hjem og kæmpe videre, for vi tror selvfølgelig stadig på, at vi kan få den udesejr. Før eller siden, så skal man vinde på udebane,« sagde Jores Okore, der begik det frispark i overtiden, som ledte op til Randers’ udlignende mål. Og netop den situation var forsvareren utroligt utilfreds med.

»Det er elendigt af dommeren. Vi er over de fire minutter, der var lagt til og så dømmer han frispark, selvom jeg ikke rør ham. Jeg troede faktisk han fløjtede kampen af. Jeg er chokeret og pisse sur lige nu.«