Onsdag er Martin Retov første officielle dag som cheftræner i Brøndby.

Det betyder blandt andet, at Martin Retov skal have samlet sit hold ved træningsbanerne på Vestegnen.

Men allerede inden træningen har Martin Retov udtalt sig i sit nye hverv som Brøndby-træner.

Det har han gjort til Brøndbys egen app, Brøndby Indefra, hvor han sætter ord på de næste par dage, og hvad der fodboldmæssigt skal arbejdes med i den kommende periode.

Martin Retov (tv.) har tidligere spillet i Horsens.
Martin Retov (tv.) har tidligere spillet i Horsens. Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

»I det hele taget har vi en strategi, der handler om presfodbold. Det er noget, der er dikteret oppefra, og derfor noget vi gerne praktiserer i klubben. Samtidig arbejder vi på at vise os frem. Vi vil gerne vise os frem på den gode måde både med og uden bolden, og det kommer vi ikke til at ændre på,« lyder det fra Martin Retov.

Selvom der altså ikke skal ændres i Brøndbys spillestil, betyder det dog ikke, at tingene er fredet, som de står placeret nu.

»Der vil altid være nuancer i forhold til modspillere og modstandere, og det kan vi rette på, og forhåbentlig vil vi se det i de kommende kampe,« siger Martin Retov, som også forsikrer, at flere spillere nu skal vise sit værd i bestræbelserne på at få en plads i startopstillingen.

»Det er det langt henne ad vejen, men selvfølgelig er der spillere, der har nok i sin sag efter lang tid i Brøndby. Men der er ingen, som er sikre endnu. Vi skal bruge de næste par dage for.«

Jan Bech Andersen hovedaktionær i Brøndby.
Jan Bech Andersen hovedaktionær i Brøndby. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

»Selvfølgelig er der spillere, der har vist sig frem, og vi har været med hele vejen i de sidste to år. Så vi ved, hvad de kan, hvor de er, og hvem de er. De skal vise, de er klar på opgaven, og de skal udnytte det til at komme på holdet. Ingen er sikre nu. Vi skal bruge dagene op til Randers-kampen på at finde ud af, hvor spillerne står - ikke mindst mentalt. De skal vise overskud, tro på tingene og et højt energiniveau,« lyder det afslutningsvis fra Martin Retov.

Martin Retov er ansat som midlertidig træner indtil sæsonens udgang, hvor målet er at føre Brøndby til en top 3-placering.

Noget, som hovedaktionær i Brøndby, Jan Bech Andersen, tror fuldt og fast på.

»Jeg er helt tryg ved det valg. At fortsætte med en konstellation, der kender systemet og spillerne giver mening. Vi skal fremelske de kvaliteter, som vi ved, truppen besidder, og så skal vi få genskabt glæden og troen. Det er jo ikke sådan, at spillerne pludselig er blevet dårlige fodboldspillere. Nu glæder jeg mig rigtig meget til på søndag, hvor vi skal vaske den grimme plet fra i søndags væk,« siger Jan Bech Andersen til Tipsbladet.