Martin Retov har i de seneste fire år været en del af Brøndbys trænerteam med så stor succes, at andre klubber har villet have assistenttræneren til at stå i spidsen for deres klub.

B.T. kunne i december fortælle, at hans tidligere klub Horsens rettede henvendelse til Brøndby for at få ham som afløser for fyrede Jonas Dal, men fodbolddirektør Carsten V. Jensen sagde nej til et skifte til Retovs tidligere klub.

Nu bekræfter Martin Retov for første gang, at der har været klubber, som han gerne ville være cheftræner i, men som Brøndby-bossen afviste.

Det gør han i programmet Offside på TV3 Sport, hvor han bliver spurgt, om der har været klubber, han gerne ville til.

»Øh. Ja,« siger han i første omgang uden at uddybe:

»Det synes jeg ikke, der er nogen grund til. Jeg er virkelig, virkelig glad for, hvor jeg er, og jeg er super stolt af at repræsentere Brøndby,« forklarer han og fortæller, at Brøndby og 'CV' er i deres gode ret til at bestemme over hans fodboldfremtid, så længe han er på kontrakt i klubben.

»Man er altid kontraktligt bundet, og jeg har ikke nogen klausuler i min kontrakt. Det vil jeg heller ikke have. Det skal være et samarbejde mellem Brøndby og mig. Det skal være den rigtige timing i forhold til at sætte det rigtige trænerteam sammen. Lige nu må man sige, at Niels (Frederiksen, red.) , Jesper Sørensen og mig fungerer rigtig godt sammen, og så må vi se, hvordan det ser ud om nogle år,« siger han og fortæller, at der igennem tiden har været flere muligheder på banen.

»Der har været mange gode tilbud, det skal jeg være ærlig at sige, men for mig handler det om, at jeg har stor respekt for 'CV's arbejde, og han skal have nogle ting til at hænge sammen, og det er ikke kun min egen personlige ting, jeg kan kigge på i den sammenhæng.«

I studiet bliver han samtidig spurgt ind til avisskriverierne om eksempelvis Horsens, og om han ikke har tænkt, at der har været tilbud, der kunne være spændende:

»Jamen, det har der også. Men jeg synes selv, at jeg er en meget loyal person, det, synes jeg, er et af mine karaktertræk, det kan du også se ud fra min spillerkarriere, at jeg været i få klubber. Jeg har været der i mange i år, det er vigtigt for mig at identificere mig med de steder, hvor jeg er. Lige nu er det i Brøndby, og det er for mig den største klub i Danmark. På et eller andet tidspunkt bliver det måske en klub, der er lidt mindre, hvor jeg selv kan vise, hvad jeg dur til,« lyder det fra assistenttræneren i Brøndby, der ikke nødvendigvis er på vej ud ad døren trods stor interesse udefra.

»Jeg kan ikke sætte tid på, for jeg synes, at alt i fodbold handler om timing, og på et eller andet tidspunkt skal der være nogen, der peger på mig, og på et eller andet tidspunkt skal 'CV' sige, ved du hvad, det er i orden.«

»Lige nu suger jeg til mig fra forskellige personligheder, som er cheftrænere. Både Alex (Zorniger, red.), men selvfølgelig også Niels nu her, og det kommer til at ske på et tidspunkt, det ved jeg. Det er et eller andet med timing, hvornår det bliver, det må vi se.«

Martin Retov var en overgang midlertidig cheftræner i Brøndby, som han styrede i foråret 2019 efter fyringen af Alexander Zorniger.