Inden FC København udløste Nicklas Bendtner-bomben, var Emiliano Marcondes den store historie på transfervinduets sidste dag.

Her vendte den tidligere FC Nordsjælland-stjerne noget overraskende hjem til Superligaen på et lejeophold i FC Midtjylland efter en frustrerende tid i engelske Brentford.

Her til aften fik den 24-årige københavner debut for midtjyderne. Her viste han prøver på sit store offensive talent i 3-0-sejren ude over Lyngby Boldklub. Men hvorfor og hvordan havnede han i Herning hos FCM i transfervinduets døende timer?

»Det gik rigtig stærkt til sidst. Det kom nok også som en overraskelse for mange,« siger Marcondes efter sin debut for Ulvene, inden han fortæller, hvorfor han valgte at forlade Brentford.

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Jeg spillede meget i pre-season og i de første kampe i sæsonen for Brentford. Men jeg var lidt frustreret. Jeg havde gjort det okay i en kamp, hvor jeg starter, og hvor vi vinder, og så bliver jeg sat på bænken i den næste kamp. Det var jeg frustreret over. Jeg har en meget bedre følelse nu her og glæder mig bare til at træne hver dag og spille kampe,« siger Marcondes.

Han valgte at handle på sin frustration og gik til sin træner i Brentford, danske Thomas Frank, som tidligere har stået i spidsen for Brøndby IF.

»Jeg snakkede med Thomas Frank og ledelsen, men der er mange offensive spillere om buddet i Brentford. De syntes, der skulle nogle friske kræfter ind på holdet. Det var jeg ikke enig i. De sagde, at det ville være sådan med en masse rotation i offensiven i løbet af sæsonen. Det har jeg ikke brug for, fordi jeg har været så meget skadet. Jeg skal spille 90 minutter hver gang,« siger Marcondes, som kun har positive ting at sige om sine knap 14 dage i FC Midtjylland, som fører Superligaen.

»Det er en fin mulighed at spille med i toppen i dansk fodbold og komme hjem tættere på min familie. Det er fint, at det ikke er helt uvant, når nu det er så kort et ophold. Jeg havde andre muligheder i Holland og Belgien,« fortæller Marcondes.

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Han fortalte i sidste uge i et interview med TV Midtvest, at hans bror for halvanden måned siden var ude for en ulykke og lige nu kæmper en hård kamp på Rigshospitalet i København. Det er også en af årsagerne til, at et skifte til Danmark gav mening.

Nu gælder det om at falde på plads i det jyske, hvilket Hvidovre-knægten, der de seneste halvandet år har boet i London, tager med ophøjet ro.

»I starten var jeg lidt skeptisk. FCM er en klub, man ikke kan lide i FCN. De er konkurrenter. Det er en anden klub end FCN med et andet spilsystem. Det skal jeg lige vænne mig til. Folk tænker lidt anderledes, end vi gjorde i Nordsjælland. Men jeg er positivt overrasket. Jeg føler mig bedre tilpas her end i London. Der er flere, jeg kan tale med, og jeg bor sammen med en af mine gode venner, Mathias Hebo, som spiller i Silkeborg IF,« siger den tidligere FC Nordsjælland-profil, som er tilfreds med sin debut, hvor han var med i opspillet til to af FCM's scoringer.

»Jeg ville gerne have prikket den ind til sidst, så havde det været helt fint. Jeg skal have nogle minutter og vænne mig til det. I starten skal jeg arbejde hårdt og komme ind på holdet.«

Og hvad med når de fire måneders leje i FCM er slut?

»Jeg tager det, som det kommer. Nu skal jeg bare gøre det godt, så må vi se til vinter. Jeg kan sagtens vende tilbage til Brentford.«