Brøndby led søndag aften det tredje nederlag i fire kampe i Superligaen, da FC København vandt med klare 4-1 i Parken.

De blågule tabte kampen få dage efter, at holdet ellers havde vist gode takter i Conference League ved at slå Basel 1-0.

»Det, der gør ondt lige nu, hvis vi skal konkludere på de fire første kampe, er, at vi ikke fik det ene point, som vi syntes, vi skulle have haft mod Nordsjælland,« siger træner Niels Frederiksen og sætter flere ord på sæsonstarten.

»Jeg vil ikke male fanden på væggen efter fire runder, fordi vi har tabt to kampe til Silkeborg og FCK ude. Det vil jeg ikke. Jeg synes, vi egentlig har klaret os fint i Europa, og der er vi også ambitiøse, men det er klart, at vi også skal til at have nogle point i Superligaen,« forklarer han.

Niels Frederiksen har været Brøndby-træner i tre år, og han pointerer, at det her derby var det af alle dem, han har stået i spidsen af holdet for, hvor der var størst forskel.

»Det er det derby, jeg har spillet, hvor jeg har siddet lidt med fornemmelsen af, at styrkeforholdet har været størst. Der har også været styrkeforskelle i andre derbyer, men i dag synes jeg, at det var relativt udtalt. Mere end jeg måske har set i andre sæsoner,« lyder det fra Niels Frederiksen, der tilføjer om søndagens kamp:

»Hvis man sætter to ingredienser sammen i en kamp, hvor den ene ingrediens er, at du møder nogle stærke spillere, der sådan set er dygtigere end dig selv, samtidig med at du ikke rammer det niveau, du håber på at ramme, bliver der forskel, også relativ stor forskel. Det, tror jeg, vi så i dag.«

»I spillet ude på banen ser vi egentlig ganske fornuftige ud og kan sagtens spille med. Jeg tror, vi har bolden mere end FCK, og jeg er klar over, at man ikke vinder fodboldkampe af det, men det er i og omkring felterne, at forskellen viser sig i dag.«

Brøndby får nu igen en pause fra Superligaen, når Basel torsdag venter på udebane.