I Hobro vil man hellere lade Mål-Påls kontrakt løbe ud end sikre lukrativt vintersalg.

Målhungrende klubber i ind og udland kan godt begynde at glæde sig.

I Hobro vil man med klubbens velsignelse hellere lade Pål Alexander Kirkevold sige farvel kvit og frit til sommer ved kontraktudløb end forsøge at score kassen på den norske topscorer ved et vintersalg.

Sådan lyder det fra sportschef Jens Hammer Sørensen, efter at angriberen i dag føjede endnu et mål til sæsontotalen i 1-1-kampen mod Sønderjyske.

»Man kan sige, at hvis han er så dygtig, som han er nu, vil det også være meget klogt at have ham i foråret. Hvis vi skal ud i play-off-kampe (om overlevelse i Superligaen, red.) vil jeg nødig undvære ham. Så vil jeg hellere bare lade kontrakten løbe ud og sige, at han har gjort sit job her,« siger Jens Hammer Sørensen:

»Det er mange millioner, vi spiller om i forhold til at være i 1. division eller Superligaen, og så skal der mange penge på bordet – set fra mit bord – hvis vi skal sælge ham i vinter. Jeg synes, det vil være risikabelt at spille foråret uden ham.«

Søndag nåede den 27-årige nordmand op på 13 mål i denne sæson – scoret i hver og én af de seneste 11 Superligakampe.

Rekordstimen blev mod Sønderjyske udbygget via et projektil sat op i krydset fra kanten af feltet.

Pål Alexander Kirkevold sagde i dag til BT, at han anså et vinterskifty for fifty-fifty. Hvordan ser du det?

»Så har jeg jo mange procenter i forsøget på at beholde ham, haha. Jeg har hørt mange snakke om, at han kan tjene mange millioner i udlandet, og når han scorer mål som dem her, fortjener han faktisk også at komme et andet sted hen,« siger Jens Hammer Sørensen.

Så reelt set kan et klub som Hobro ikke holde på en mand, der scorer 11 kampe i træk i Superligaen?

»Nej, det kan vi ikke. «

Men tag ikke fejl. Selv om Pål Alexander Kirkevold selvfølgelig også har gode kort på hånden i slutspillet om sin fremtid med det snarlige kontraktudløb og de mange mål, vil man i Hobro allerhelst holde på måltyven, frem for at se ham smutte til udlandet.

Hvor lukrativt det så end kan ende med at blive for oprykkerklubben.

»Det er jo ingen hemmelighed, at vi gerne vil forlænge. Også når man ser sådan et mål som i dag. Og det er bare svært – vi har også lært lidt af Sønderjyske. I de sidste sæsoner, når de har haft nogle spillere, der begynder at præstere, kan de være svære at holde på. Så kommer der større klubber end os, « siger Jens Hammer Sørensen om gårsdagens modstander, der i januar eksempelvis kunne se trioen Janus Drachmann, Marc Dal Hende og Simon Kroon på én gang skifte til FC Midtjylland.

Men er du begyndt at tænke på en fremtid uden ham?

»Ja, det er vi da. Og vi kigger som andre klubber med lys og lygte efter spillere, der kan score mål – så med rettidig omhu er vi selvfølgelig i gang med at kigge efter nogle andre.«

 
Vi har samlet alle 20 Superliga-mål fra 13. spillerunde.
Vis mere

Målet, som Pål Alexander Kirkevold søndag scorede, sikrede en fortsat top-seks-placering til Hobro. Og udbyggede Sønderjyskes række af kampe uden sejr til næsten lige så mange: 10.

Hjemmeholdet anfører, Marc Pedersen, var ’stadigvæk fortrøstningsfuld’.

»Folk arbejder alt, hvad de kan, men vi mangler lige det sidste på den forreste del af banen. Og så har de jo en eller anden nordmand, der scorer på alt, og det er jo ærgerligt.«

Men måske slipper Superligarivalerne snart for ham nordmanden.