Hvis han ikke gjorde det, hvem skulle så? Ja, det siger egentlig sig selv, men spørgsmålet er, om Lyngby-træner Freyr Alexandersson alligevel ikke tager munden for fuld, når han proklamerer, at han tror på Lyngbys overlevelse i Superligaen.

Bundproppen har inden forårets kampe 13 point op til Brøndby på den rigtige side af stregen. I 2010 var situationen præcis den samme for Randers, og dengang klarede kronjyderne det på mirakuløs vis.

»Hvis vi lykkes med det her, bliver det den største overraskelse i dansk fodbolds historie. Større end Randers. For forskellen på budgetterne mellem de mindste og største klubber er i dag endnu større, end det var dengang,« pointerer Freyr Alexandersson og slår fast, at han tror på, at Lyngby gør det.

»Ja. Måske er jeg bare dum. Men jeg tror på det.«

Foto: Lyngby Boldklub.
Foto: Lyngby Boldklub.
Vis mere

Udmeldingen kommer på bagkant af et transfervindue, der ellers har fået alle eksperter til at melde klubben ude.

Væk er tre stærke profiler i Kasper Jørgensen, Adam Sørensen og viceanfører Magnus Westergaard, mens også Rasmus Thellufsen og Emil Nielsen smuttede.

Ind er kommet mindre kendte navne som Kolbeinn Finnsson, Baptiste Rolland, Parfait Bizoza, Jannich Storch og Willy Kumado.

»Jeg kan ikke se, at vi har forstærket os på den korte bane, men på den lange bane tror jeg på, at vi har. Hvis vi kigger på vores 18-månedersplan. Vi har en plan for at overleve i Superligaen, men også på den lange bane,« siger islændingen og uddyber om folks skepsis:

»Det motiverer mig, jeg vil meget gerne overraske folk. Jeg mærker også, hvor Lyngby ligger i hierarkiet i dansk fodbold. At det bare er en elevatorklub. Over tid vil jeg gerne løfte det og få Lyngby Boldklub op i top-6, men det er en langtidsplan, og vi skal lykkes med rigtig mange ting, men potentialet er der i klubben.«

»Jeg forstår godt, at alle uden for Lyngby Boldklub kigger på det og tænker, at det er umuligt det her. Det er fuldstændig forståeligt, men i vores egen lille gruppe tror vi på, at vi kan lave et mirakel. Men vi er også bevidste om, at det bliver rigtig svært.«

Freyr Alexandersson har været i Lyngby i halvandet år, og trods de mange gok i nødden i efteråret har det ikke været i hans tanker at forlade skuden.

»Jeg har ikke ændret på min lyst til at være her. Det er ikke sådan, at jeg er som menneske. Jeg har kæmpet med det på et tidspunkt, fordi jeg er sådan et menneske, som giver alt, hvad jeg har, men vi har et fantastisk miljø.«

»Vi er ikke de økonomisk stærkeste i transfervinduet, men vi har et meget højt niveau i forhold til træningskultur, og i efteråret var vi marginaler fra at være langt, langt højere oppe i tabellen,« forklarer han og slår fast:

»Vi har overhovedet ikke givet op.«