David Nielsen og Lyngby fik første sejr i mesterskabsspillet, da tabellens nummer tre forværrede Claus Nørgaards Sønderjyske-krise med en 2-1-sejr i Haderslev.

Begge hold skulle vinde for at bevare håbet om europæisk fodbold i næste sæson, men der gik 25 minutter, før tilskuerne fik noget at se på det stormende Sydbank Park. Lyngbys David Boysen blev nedlagt i feltet af Troels Kløve, men dommer Peter Munch Larsen vinkede kontroversielt afværgende. Det fik David Boysen til at løbe råbende op ad Peter Munch Larsen, hvilket resulterede i et gult kort.

»Jeg sagde, at han var en tøsedreng,« lød det tørt fra David Boysen om dommeren i pausen til Canal 9.

Lyngby pressede dog videre, og fem minutter efter scorede Michael Lumb på hovedstød. Venstrebacken kom først på David Boysens indlæg og sendte den ind bag en passiv Lukas Fernandes i Sønderjyske-målet.

Claus Nørgaards Sønderjyske-hold formåede ikke at slå igen, og dermed kunne de gå til pause bagud 0-1. Lyngby skulle blot bruge seks minutter af anden halvleg til at lukke kampen. Kristoffer Larsen slog et hårdt frispark ind i feltet, hvor bolden endte inde på stregen, og så kunne Mathias Tauber prikke bolden i nettet. Jeppe Simonsen reducerede til slut.

Dermed tabte Sønderjyske for fjerde kamp i streg, mens Lyngby igen er med i medaljestriden. I næste runde mødes Lyngby og FC København, mens Sønderjyske skal til Brøndby.

Du kan læse om kampen minut for minut herunder.