Hobro-anfører Mads Justesen var en lykkelig mand over at være med til at sikre Hobros overlevelse i Superligaen i sin sidste sæson.

Når denne superligasæson er slut, så er Hobrolegenden Mads Justesens fodboldkarriere det samme. Han lægger støvlerne på hylden, og derfor betyder det alt for ham, at Hobro også er et Superliga-mandskab i næste sæson.

Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Hobros sejr over Silkeborg

”Det er en kæmpe forløsning, og et langt sejt træk. Vi har arbejdet hårdt for det, så det er en fornemmelse af, at tingene er gået op i en højere enhed,” sagde en lettet anfører efter 1-0 hjemmesejren over Silkeborg. Den betyder nemlig at Hobro efter blot tre ud af seks puljekampe ikke længere kan rykke ned.

Læs også: Nedtur for Silkeborg: Hobro og AGF undgår nedrykning

”Jeg ville virkelig, virkelig have været ked af skulle ud i nogle nervepirrende nedrykningskampe og måske endda rykke ned, så nu er mit mål opnået for sæsonen. Det er en stor dag for mig, og det er en lettet mand, der ligger sig på puden i aften,” sagde Mads Justesen.

Hobro endte efter grundspillet i hvad der lignede den klart sværeste gruppe, hvor de kun havde fire point ned til mandagens modstander Silkeborg på tredjepladsen. Alligevel skulle de blot bruge tre kampe, før det hele var afgjort.

”Jeg synes, det viser, at den syvendeplads, vi opnåede i grundspillet, ikke var en fejl. Det er nærmere os, der har haft utur i den, så vi ikke nåede top-seks. Vi viser vores kvalitet ved at afgøre det efter kun tre kampe, selvom det var en dødens pulje,” lød det fra Justesen.

Læs også: Ny hovedpine til Ståle: Må undvære stjerneangriber i flere kampe

Noget som hans chef træner var meget enig i, selvom den hurtige afgørelse også kom bag på ham.

”Det er overraskende, og det er også overraskende, at Silkeborg ikke har lavet nogen point. Men det er fedt efter vi glippede top-seks og farcen vi blev en del af, efter Sønderjyske et eller andet sted valgte at komme i den anden pulje,” sagde Thomas Thomasberg med henvisning til sagen, hvor SønderjyskE pt. undersøges for matchfixing efter deres nederlag til FC Midtjylland i sidste runde af grundspillet.

Hobro kom foran efter kun fem minutter på et hovedstød af Wilfried Domoraud. Nordjyderne havde flere store chancer for at lukke kampen inklusiv et annulleret mål, der dog virkede som en fejldom. Men eftersom de ikke formåede at lukke kampen levede Silkeborg stadig i kampen i slutminutterne, hvor de også kom frem til to kæmpe chancer. Derfor lettelsen har Thomas Thomasberg også kæmpe stor, da slutfløjtet lød.

”Vi gik ud og viste os som nogle mænd ude på banen, og vandt fuldt fortjent, selvom vi skulle lukket den meget tidligere. Det er vantvittig forløsende. En lille oprykkerklub der nu også er med i det bedste selskab i næste sæson. Det er jeg sgu stolt over.”