Lyt til artiklen

Brøndby kunne på sidste dag af vinterens transfervindue præsentere den direkte afløser for anfører Andreas Maxsø.

Rasmus Lauritsen er købt hjem som ny styrmand i forsvaret, og det skifte kom helt i stand i det sidste døgn for køb og salg i danske klubber.

»Jeg skulle pakke mit tøj ned på to og en halv time, men heldigvis fik jeg lige sagt ordentligt farvel til mine holdkammerater. Det var ret hektisk, at man på den måde skulle få de vigtigste ting med på så kort tid og samtidig efterlade flere ting, men så må jeg bare tage ned og hente det sidste på et andet tidspunkt,« siger Rasmus Lauritsen

Forsvarsspilleren med tryk på den første del af ordet er kommet til Brøndby som en stor profil, der også har kostet klubben et tocifret millionbeløb, men det var ikke sådan, han endte opholdet i Dinamo Zagreb, hvor han efter en lang periode med succes sad på bænken i store dele af efteråret.

Rasmus Lauritsen fik kort tid til at pakke sine tasker.
Rasmus Lauritsen fik kort tid til at pakke sine tasker. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Vi havde mange fede oplevelser sammen, og stedet og byen vil altid have en speciel plads hos mig, men der var da også perioder, hvor det ikke var det fedeste, blandt andet til sidst. Når man ikke spiller, så er det et sted, hvor jeg følte mig meget ligegyldig på en eller anden måde,« siger Rasmus Lauritsen og tilføjer:

»Men da jeg så var skiftet, så har jeg kunnet mærke på både fans og holdkammerater, at jeg har gjort indtryk på dem. Det var rart at mærke. Det stoppede på et godt tidspunkt,« pointerer Lauritsen, der har fået nummer fem på ryggen.

Et nummer, der har tilhørt Andreas Maxsø, som ledte omklædningsrummet og havde en stor andel i, at Brøndby i 2021 blev dansk mester for første gang i 16 år.

Men fansene skal ikke forvente en kopi.

»Jeg skal ikke løfte noget efter Maxsø. Det er Rasmus, der er kommet her. Jeg skal være den bedste udgave af mig selv. Jeg kommer med det, jeg har. Jeg skal koncentrere mig om at give det bedste, jeg har. Jeg tænker på det, jeg kan gøre noget ved,« forklarer Lauritsen, som for ham helt tilfældigt er blevet tildelt nummer fem.

»Jeg er ligeglad med numre,« siger han og uddyber om nummervalget.

»'CV' (fodbolddirektør, red.) sagde bare, om det var okay med mig, at jeg havde nummer fem, og jeg sagde, det var super fint. Og så sagde han, at der følger noget ansvar med i det, og det grinede vi lidt over.«

»Det gør der. Det er ikke sådan, at jeg vil fjerne forventningerne og presset, men jeg kan bare ikke se, hvad jeg skal få ud af at gå ind til det her og tænke, at jeg skal erstatte nogen. Jeg kommer med det, jeg har og kommer til at give alt.«

Og heldigvis for 'CV' var Rasmus Lauritsen nemlig indifferent i forhold til sit nye nummer.

»Jeg ved ikke, hvad han havde gjort, hvis jeg havde bedt om et andet nummer, for lige efter skulle jeg til noget fotografering, og der var trøjen klar. Men helt ærligt går jeg ikke op i det,« siger Rasmus Lauritsen med et grin.

Brøndby har fået en ny nummer fem.