Blot to gange i ti forsøg har AaB vundet dansk fodbolds pokalturnering. Nu får de chancen igen.

Efter Superliga-topholdet vandt det første semifinale-opgør på udebane mod NordicBet Ligaens oprykningsaspiranter fra AC Horsens 3-1 for en uge siden, sikrede de sig hjemme på Nordjyske Arena i Aalborg en sejr på 2-1 i det andet.

Spilkvaliteten var dog langt fra i top. Det skyldtes primært, at begge hold havde givet flere profiler fri. Mens AaB var uden Rasmus Jönsson, Rasmus Thelander og Nicolaj Thomsen, havde AC Horsens blandt andet ladet Lasse Heinze, Martin Retov og Janus Drachmann blive hjemme.

Den tempoforladte kamps mest iøjnefaldende spiller var uden sammenligning landsholdsspilleren Kasper Kusk.

Han scorede til 1-0 efter en halv times spil, og lavede oplægget til Lukas Spalvis' fuldtræffer til 2-0 i første halvlegs sidste minut.

I kampens slutfase lykkedes det for AC Horsens at reducere, da André Bjerregaard fra tæt hold kanonerede bolden i netmaskerne.

Torsdag aften findes AaB's modstander i finalen i Parken 15. maj, når FC Nordsjælland og FC København duellerer. Her vandt sidstnævnte første opgør 1-0.